Európa Liga: kialakult a negyeddöntők párosítása
Vissza

Európa Liga: kialakult a negyeddöntők párosítása

Nem történt túl sok meglepetés az Európa Liga nyolcaddöntőinek csütörtök esti visszavágóin, így például a Manchester United is bejutott a negyeddöntőbe, még akkor is, ha a találkozó egyetlen góljára 70 percig kellett várni – a házigazdáknak egyébként a gólnélküli döntetlen is elég lett volna a továbblépéshez, miután az első találkozón 1–1-et játszottak az FK Rosztov otthonában.

Ugyanilyen „sovány” eredmény született az Anderlecht otthonában is, de a belgáknak sem volt igazán okuk izgalomra: az első meccset is ők nyerték. Az odavágó eredményét igazolva gondok nélkül lépett tovább a Genk és a Celta Vigo,

A többi találkozón már több gól esett, és a továbbjutás kérdése sem volt ennyire egyértelmű. A két német csapat párharcában például a Mönchengladbach már 2–0-ra elhúzott, ám a második félidőben a Schalke 04 egyenlített, és miután az első találkozójuk is döntetlenre végződött, végül az idegenben lőtt gólok döntöttek ez utóbbi csapat javára.

Izgalmasra sikeredett a Lyon római kiszállása is, miután ugyanis a francia csapat szerzett vezetést, az olaszok két góllal válaszoltak (a második igazából francia öngól volt). A továbbjutás kérdését aztán Kassai Viktor játékvezető döntötte el a franciák javára, miután a második félidőben – egy meglehetősen vitatott – les címén érvénytelenített egy hazai találatot.

Sikerült viszont az összetettbeli fordítás az Ajaxnak a Köbenhavn ellen, míg a Besiktas látványos mérkőzésen úgy nyert az Olimpiakosz ellen, hogy emberhátrányban is két gólt lőtt.

Európa-Liga, nyolcaddöntő, visszavágók (zárójelben az összesített eredmény, kiemelve a továbbjutók): Besiktas (török)–Olympiakosz (görög) 4–1 (5–2), Genk (belga)–Gent (belga) 1–1 (6–3), FK Krasznodar (orosz)–Celta Vigo (spanyol) 0–2 (1–4), Ajax (holland)–FC Köbenhavn (dán) 2–0 (3–2), Manchester United (angol)–FK Rosztov (orosz) 1–0 (2–1), Anderlecht (belga)–APOEL (ciprusi) 1–0 (2–0), Mönchengladbach (német)–Schalke (német) 2–2 (3–3, az idegenben szerzett több gól döntött), Roma (olasz)–Lyon (francia) 2–1 (4–5).

Ezt követően ma Nyonban meg is tartották a negyeddöntők sorsolását: a Manchester United az Anderlechtet kapta, de izgalmasnak tűnik az Ajax Amsterdam és a Schalke 04 párharca is.

A teljes párosítás: Anderlecht (belga)–Manchester United (angol), Celta Vigo (spanyol)–Genk (belga), Ajax (holland)–Schalke (német), Lyon (francia)–Besiktas (török).

Az első mérkőzéseket április 13-án, a visszavágókat 20-án rendezik.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Lezuhant egy helikopter Torda mellett ...
„Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
Konfirmálás – a felnőtté válás ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vígképű lovag – Dávid Gyula ...
  • A második bécsi döntés
  • Próbacikk
  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése