Erdélyi magyar siker az ICYS-en
Vissza

Erdélyi magyar siker az ICYS-en

Hét Kolozs megyei, köztük egy kolozsvári magyar tanuló vett részt a XXIV. ICYS (International Conference of Young Scientists) konferencián, amelyet április 16-a és 22-e között szerveztek Stuttgartban, Németországban. Az ICYS-konferenciát évente tartják meg öt – mérnöki tudományok (alkalmazott és elméleti fizika), matematika, informatika, környezettudomány (ökológia) és élettudományok (biológia) – kategória versenyzőinek.

A két kolozsvári magyar diák (Ilyés Kinga Báthory-líceum és Nagy Balázs, Református Kollégium tanulói) vízszennyezéssel kapcsolatos dolgozatát arany fokozattal tüntetették ki. Ugyanezzel a tudományos dolgozattal első díjat nyertek a 2016 decemberében a Tudományos Diákkörök Erdélyi Regionális Konferenciáján (TUDEK), illetve bezsebelték a Tudományos Diákkörök XVII. Kárpát-medencei Konferenciáján (TUDOK) a Környezetvédelem és Környezettudományok szekció nagydíját.

Mihályfalvi Katalin irányítótanártól megtudtuk: a fiatal versenyzők a világ 28 országából érkeztek, és a román csapat volt idén a legsikeresebb: a hét versenyző közül hat ért el dobogós helyezést. A környezettudomány kategóriában a kolozsvári magyar tanulók dolgozata volt a legjobb.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb medvét gázoltak halálra az A1-es ...
Augusztus 20. - Felvonták a nemzeti ...
Kolozsvárra érkezett a KaravanAct ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ