Erdei biciklizésre alkalmas nyomvonalak a Kolozsvár körüli erdőkben
Vissza

Erdei biciklizésre alkalmas nyomvonalak a Kolozsvár körüli erdőkben

Csatlakozik Kolozsvár ahhoz a több EU-s országra kiterjedő kezdeményezéshez, amely a városok körüli területek szabadidős kihasználását célozza – olvasható az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének honlapján. A www.kolozsmegye.ro szerint az Urb4Dan nevű kezdeményezés projektvezetője Ljubljana, további társult városok Budapest, Zágráb és Belgrád.

A projekt költségének túlnyomó részét európai alapokból finanszírozzák a kezdeményezők. A nemzetközi projekt összköltsége 2,78 millió euró, uniós alapokból 1,9 millió eurót hívnak le. A kolozsvári projekt költségvetése 145,6 ezer euró, ennek 85%-át uniós alapból fedezik, 21 ezer euró a román állam költségvetéséből kerül ki. Kolozsvár a projektje költségvetésének 2%-át, közel 3 ezer eurót biztosít.

„A projekt célja a kolozsvári lakosok figyelmébe ajánlani a város körüli erdős területeket, amelyek szabadidős programokra használhatóak. Az erdei utakat jelzéssel látja el, távlatilag erdei biciklizésre alkalmas nyomvonalakat alakít ki az önkormányzat” - ismertette a projekt részleteit Oláh Emese alpolgármester.

(Képünk illusztráció)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Narancs színű vészjelzés Kolozs ...
EP-választás - Kelemen Hunor: az ...
Cannes – Dél-koreai thriller ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ