EPP-csúcstalálkozó Bukarestben: bírálták a kormányt
Vissza

EPP-csúcstalálkozó Bukarestben: bírálták a kormányt

A Szociáldemokrata Párt (PSD) „a hamis hazafiság, a látszatnacionalizmus gúnyájába bújt“, és Európa-ellenes retorikával próbál szavazatokat szerezni - jelentette ki szombaton Klaus Johannis államfő, az Európai Néppárt (EPP) helyi és regionális vezetőinek bukaresti csúcstalálkozóján.

A román államfő azt hangoztatta, hogy „Románia Európa és Európa Románia! A mi Romániánk, az európai Románia jólétet, gyarapodást, független igazságszolgáltatást és jogállamot jelent“ – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.  Hozzátette: jóllehet nem tökéletes, az európai projekt a leghosszabb békeidőszakot biztosította Európának. Kifejtette: sajnálatos, hogy az európai parlamenti választásokat úgy fogják fel, hogy kevesebb hatással van az emberek mindennapi életére. Úgy vélte, a május 26-ai választások rendkívül fontosak, hisz Európa jövőjéről az embereknek kell dönteniük. A választásoktól való távolmaradás pedig azt jelenti, hogy másokat hagyunk dönteni magunk helyett.

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke pedig kijelentette, a PSD csúfot űzött az országból, a szárnyas huszárok készen állnak a győzelemre. Szerinte a felmérések kimutatták,  az államelnök-választáson Klaus Johannis elnök 'szétzúz' minden ellenjelöltet.

Néppárti kritikák a román kormányzásra

Michael Schneider, a Régiók Bizottsága néppárti frakciójának vezetője kijelentette, hogy a romániai régiók és városok, a helyi közösségek jelentős fejlődést értek el a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetése alatt, ám ez elakadt a jelenlegi inkompetens szocialista hatalom miatt.
Meglátása szerint Romániában 'egy szűk körű csoport személyes érdekeit érvényesíti, hogy politikai ás anyagi előnyökhöz jusson.' Antonio Lopez Isturiz White, az EPP főtitkára úgy fogalmazott, hogy Románia egy mintaország, viszont a jelenlegi kormány egy 'csőd'.
'Ez egy csődkormány. Nem ez Románia képe külföldön. Romániáról mint a hatékony, szerény, keményen dolgozó, kreatív emberek hazájáról beszélnek. A román diaszpóra hozzájárul Spanyolország fejlődéséhez' - jelentette ki a főtitkár, aki hozzátette: abszurd, hogy míg Spanyolországban elégedetlenek az emberek, hogy túl sok autópálya épül, itt azért tiltakoznak, hogy nincs. 

Borítókép: presidency.ro


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jereván és Tbiliszi: nyolc nap alatt az ...
Magyar filmek is indulnak a szarajevói ...
Folyó menti szeméthegyek miatt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ