EP-választás – EUobserver: Antonio Tajani folytatni szeretné munkáját
Vissza

EP-választás – EUobserver: Antonio Tajani folytatni szeretné munkáját

Antonio Tajani a májusi európai parlamenti (EP) választások után is folytatni kívánja munkáját a képviselőtestület elnökeként – erősítette meg az olasz néppárti politikus szóvivője az EUobserver brüsszeli hírportálnak.

Antonio Tajani bízik benne, hogy a szavazók ismét bejuttatják az Európai Parlamentbe, képviselőtársai pedig ezt követően újraválasztják újabb két és fél évre – közölte a szóvivő. 

A testület történetében eddig kizárólag az előző elnököt, a német szociáldemokrata Martin Schulzot választották meg kétszer is.

A cikkben üdvözölték, hogy Tajani elnöksége alatt felértékelődött az EU–Afrika viszonyrendszer kérdése, továbbá vitasorozatot indítottak az EP-ben, amelynek keretében a tagállami vezetők kifejtik véleményüket Európa jövőjéről. Rámutattak ugyanakkor, hogy Tajani nem volt annyira meghatározó vezető, mint például az elődje.

Egy névtelenül nyilatkozó néppárti képviselő például arról számolt be, hogy Schulz sokkal láthatóbbá tudta tenni az Európai Parlamentet a nemzetközi médiában.

Mások egyebek mellett azt sérelmezték, hogy Tajani az EP elnökeként túl sokat foglalkozott olasz belpolitikai kérdésekkel, szerintük pártatlanabbul kellett volna eljárnia bizonyos esetekben.

Tajanit 2017 januárjában választották meg 351 szavazattal, míg a másik jelölt, a szintén olasz Gianni Pittella 282 voksot kapott.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Képekben a 200 éves kolozsvári ...
Szövetségre lép a Magyar Polgári Párt ...
Ne bántsd a gilisztát!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ