Az EP jogi bizottsága nem tartja elfogadhatónak Rovana Plumb és Trócsányi László jelölését
Vissza

Az EP jogi bizottsága nem tartja elfogadhatónak Rovana Plumb és Trócsányi László jelölését

Elutasította csütörtökön az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre – jelentette be Siegfried Mureşan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője Facebook oldalán.

„Az Európai Parlament Jogi Bizottsága széles többséggel elutasította Rovana Plumb jelölését. Plumb 6 támogató javaslatot kapott az európai parlamenti képviselőktől. 15 képviselő pedig ellene szavazott, ketten tartózkodtak' - írta Mureşan.

„A Jogi Bizottság jóváhagyása nélkül Rovana Plumb nem mehet meghallgatásra a közlekedési bizottság elé”, fűzte hozzá a liberális EP-képviselő.

Az információt brüsszeli források megerősítették az AGERPRES-nek.

Az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) úgy döntött, hogy rendkívüli meghallgatásra hívja be csütörtökre Románia és Magyarország biztosjelöltjét, Rovana Plumbot és Trócsányi Lászlót - értesült az AGERPRES hírügynökség brüsszeli forrásokból.

Rovana Plumb a tervek szerint a közlekedési portfólióért felelne az Ursula von der Leyen elnök vezette Európai Bizottságban (EB), és meghallgatását október 2-ára időzítette a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN), illetve a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI). Az EP jogi bizottsága azonban úgy döntött, hogy magyarázatot kér Plumbtól vagyonnyilatkozatának egyes részleteivel kapcsolatban, ezért rendkívüli meghallgatásra hívták be csütörtökre.

Az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) összeférhetetlenséget állapított meg csütörtökön Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései miatt - közölte újságírókkal Sergey Lagodinsky, a JURI egyik alelnöke Brüsszelben csütörtökön. A zöldpárti német EP-képviselő tájékoztatása szerint a szakbizottság 11 tagja az ellen szavazott, hogy az Európai Parlament külügyi bizottsága meghallgassa az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosi pozíciójára jelölt magyar politikust. Kilenc képviselő támogatta Trócsányi László meghallgatását.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ