Engedélyeznék a szabadtéri színházi előadásokat
Vissza

Engedélyeznék a szabadtéri színházi előadásokat

Engedélyezhetik a szabadtéri színházi előadások megtartását június 15 után, amennyiben nem súlyosbodik az országos járványhelyzet. A legfeljebb 500 résztvevős eseményeket egy erre kijelölt és elkerített területen, a szabályok és előírások betartása mellett hagynák jóvá – hangzott el kedden, a színházak képviselőivel történő egyeztetésen, amelyen Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter, Ludovic Orban miniszterelnök és Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes is részt vett.

„Mindenekelőtt kell egy elhatárolt terület, amely lehetővé teszi a résztvevők számának ellenőrzését. A nézők két, legfeljebb három fős csoportokban foglalhatnak helyet, a családok kivételével, amelyeknek tagjait nem lehet elválasztani egymástól.” – nyilatkozta Bogdan Gheorghiu és hozzátette, hogy szabadtéri színpad hiányában az előírásoknak megfelelő területet a színházi intézményeknek kell majd keresniük.

A kulturális miniszter kiemelte, hogy június 15 után a stand-up comedy előadások megtartását is engedélyezhetik, amennyiben nem jelentenek kockázatot a járvány terjedését illetően. 

A színházak képviselői felhívták a kormány figyelmét arra, hogy színészek százai kerültek nehéz helyzetbe, havonta 2000 lejes fizetésből élve. Több városban pedig, köztük Brassóban és Aradon is, a polgármesterek úgy döntöttek, hogy a színészeket az állam által támogatott kényszerszabadságra küldik, ami mindössze havi 1300 lejt jelent.  

(Borítókép: A Margitszigeti Szabadtéri Színház)


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...
Két kolozsvári koronavírus ellátó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...