Emil Boc: Kolozsvár 25–30 millió eurót veszíthet az adótörvénykönyv módosításai miatt
Vissza

Emil Boc: Kolozsvár 25–30 millió eurót veszíthet az adótörvénykönyv módosításai miatt

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere úgy számol, hogy a kincses város 25–30 millió eurót veszíthet az adótörvénykönyv módosításai miatt, az összeg pedig elegendő lenne például egy multifunkcionális sportcsarnok megépítéséhez. Ez egyébként Kolozsvár költségvetésének befektetésekre előirányzott összegének az egyharmada.

Az elöljáró csütörtökön elmondta, hogy 1989. óta egyetlen kormány sem támadt ennyire keményen a helyi önkormányzatokra, hogy megfossza őket pénzeiktől.

„Az adótörvénykönyv módosításai nyomán gyakorlatilag elveszítjük Kolozsvár beruházásokra szánt költségvetésének az egyharmadát. 25–30 millió euróról van szó, ami azt jelenti, hogy minden évben a kolozsváriak elveszítenek egy teljesen felszerelt multifunkcionális sportcsarnok megépítéséhez elegendő összeget, a pénzek pedig az állami költségvetésbe mennek azon összegek mellett, amelyeket eddig is utaltunk. 1989. óta egyetlen kormány sem támadt ennyire keményen a helyi önkormányzatokra, hogy megfossza őket pénzeiktől és a jövőbeni korszerűsítés esélyétől” – fogalmazott Emil Boc.

Meglátása szerint a szociálliberális kormány azért módosította az adótörvénykönyvet a helyi önkormányzatok kárára, hogy „vészmegoldásként megmentse kampányígéreteit”.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Catherine Deneuve 75 éves
Donald Trump: a kongresszus is részt ...
A Sagrada Familia 136 évvel az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ