Emberek százai hagyták el otthonaikat Fehér megyében (FRISSÍTVE)
Vissza

Emberek százai hagyták el otthonaikat Fehér megyében (FRISSÍTVE)

Több mint 200 személyt, köztük mintegy 70 gyermeket helyeztek el ideiglenesen a verespataki művelődési házban, miután a víz elárasztotta Dăroaia településen levő otthonaikat.

A Fehér megyei katasztrófavédelem legfrissebb mérlege szerint 72 házat öntött el a víz péntek este a Verespatak községhez tartozó faluban, ezek közül egy teljesen tönkrement. További 16 ház egy földcsuszamlás miatt rongálódott meg.

208 személy (135 felnőtt és 73 gyermek) a verespataki művelődési házban töltötte az éjszakát, további negyvenen rokonoknál, ismerősöknél szálltak meg - derül ki a közleményből.

Verespatakon és a hozzá tartozó más településeken is házakat, utakat rongált meg a heves esőzések miatt keletkezett árvíz, és hasonló problémákat jeleztek Aranyosszohodol (Sohodol) községből, Abrudbányáról (Abrud) és Topánfalváról (Câmpeni) is, ahol szintén több személynek kellett elhagynia otthonát.

A Kerpenyes (Cărpiniş) és Topánfalva közötti 74-es országút mintegy 300 méteren járhatatlan az úttestre zúdult hordalék és egy földcsuszamlás miatt.

Több Fehér megyei településen autókat sodort el az ár, illetve mintegy 7500 fogyasztó áram nélkül maradt a viharos szél okozta meghibásodások miatt.

Jelenleg is több száz katonai tűzoltó, csendőr és rendőr vesz részt a kárelhárításban, munkájukat hegyimentők és a Vöröskereszt önkéntesei is segítik.

A Fehér megyei közegészségügyi igazgatóság szakembereket küld ki szombaton a házaikból kilakoltatott személyek egészségi állapotának felmérésére.

FRISSÍTVE (22:16) - Visszatérhetett otthonába a Verespatak környéki településeken az árvíz miatt kilakoltatott családok nagy része - közölte szombati Facebook-bejegyzésben a miniszterelnök.Közölte: Raed Arafat, a belügyminisztérium államtitkára folyamatosan tájékoztatta őt a Fehér megyei áradások nyomán kialakult helyzetről. A kilakoltatott családok nagy része visszatérhetett otthonába, ugyanakkor dolgoznak a 74A jelzésű megyei út helyreállításán is.„Várom a Fehér megyei prefektustól a kárfelmérést, a kormány minden segítséget meg fog adni az érintetteknek” - áll a bejegyzésben.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ