Élvonalba jutott a Kolozsvári U FC
Vissza

Élvonalba jutott a Kolozsvári U FC

Véget ért a hét szűk esztendő a Kolozsvári U FC labdarúgócsapata számára, mivel a fekete-fehérek sikerrel teljesítettek a bennmaradási/feljutási osztályozó visszavágóján is. Az U FC ebben az időszakban 2016-tól a IV. ligából indulva jutott idáig, az osztályozó jogát pedig a II. ligában elért 3. helyének köszönheti. Mindezt a szintén patinás fővárosi egyesület, a Bukaresti Dinamó bánta, amely megalakulása óta, 74 éve csak az élvonalban szerepelt, közben 18 bajnoki címmel és 13 Román Kupa-győzelemmel a második legeredményesebb romániai együttes. A vasárnap esti mérkőzés 1–1 (1–1) arányú döntetlennel végződött, s mivel az U FC, egy héttel korábban 2–0-ra nyert a Kolozsvár Arénában, feljutott. Erik Lincar együttese a 17. percben Dragoş Sebastian Tescan eurógóljával a vezetést is megszerezte Bukarestben – erre ugyan gyors válasz érkezett, az egykori U-játékos Vlad Morar két percre rá egyenlített, de az eredmény lefújásig nem változott.

Az 1948-tól az élvonalban szereplő Dinamó hagyta ki a meccs első helyzeteit a veterán Gabriel Torje (8. perc) és a nigériai Christian Irobiso révén (15. perc), ezt követte a két gól. Dragoş Tescan mintegy 30 méterről szánta el lövésre magát, a rosszul helyezkedő Mihai Eşanu kapus már hiába vetődött: a labda a felsőlécről vágódott a hálóba (17. perc: 0–1). A hálóőr döbbent, hitetlenkedő tekintete sokat elárult a gólt követően. Gyors ellentámadás után Cosmin Matei beadását Vlad Morar gyakorlatilag az üres kapuba passzolta (19. perc: 1–1).

Az U FC ismét átvehette volna a vezetést, de Eşanu hárította a portugál Sérgio Miguel Hora Ribeiro lövését a 21. percben. A cseh Dusan Uhrin jr. tanítványai a Torje (22. perc), Andrei Radu (34. perc) és a francia Baptiste Aloé (34. perc) révén hagytak ki nagyobb gólhelyzetet.

Az 52. percben Irobiso és Ioan Constantin Filip ütközésénél a galaci Adrian Viorel Cojocaru nem ítélt büntetőt, hét percre rá Cosmin Matei beadáslövése a kapufán csattant. A 70. percben Andrei Gorcea kapust nem lepte meg Torje átemelése, igaz, 10 percre rá Răzvan Grădinaru beadásánál kapitális bakit vétett, de csapata megúszta. Az U FC gyakorlatilag csak a védekezésre koncentrált, a Dinamó pedig tehetetlennek bizonyult: a találkozó végéig még Ahmed Bani (79.), az északmacedón válogatott Mirko Ivanovski három ízben is (81., 83. és 95. perc), továbbá Torje (87. perc) hagyott ki gólszerzési lehtőséget.

Az U FC összeállítása: Andrei Gorcea – Roberto Romeo, Florin Ionuţ Ilie, Denis Florentin Ispas, Mihai Dobrescu – Ioan Constantin Filip, Romário Santos Pires (csapatkapitány; 90. perc Costinel Dănuţ Ionuţ Gugu) – Dragoş Sebastian Tescan (65. perc Cristian Marian Balgiu), Martin Christophe Jannick Remacle (79. perc Florian Nichita Haită), Sérgio Miguel Hora Ribeiro (46. perc Paul Ovidiu Pîrvulescu) – Alexandru Boiciuc; a keret tagja még: Alex Bledea, Dragoş Jişa, Aurelian Eusebio Păun – Roberto Alarcón Sáez, Florinel Cătălin Mitrea, Tudor Horea Vomir, Marius Florian Ciobanu-Vanghelie, Ely Ernesto Lopes Fernandes, Matei Moraru, Vlad Moraru, Andrei Eric Vînău, Valentin Cristian Alexandru és Albert Hofman.          

A másik vasárnapi bennmaradási/feljutási osztályozó 11-es párbajba torkollott, mivel a Târgoviştei Chindia a rendes játékidőben az utolsó pillanatban 1–0-ra legyőzte a Chiajnai Concordiát Ploieşti-en, s ezzel visszavágott az egy héttel korábban elszenvedett 2–1-es vereségért. A hosszabbítás nem hozott több találatot, a büntetőrúgásokat viszont 4–1-re nyerte a Chindia, és megőrizte első osztályú tagságát. A találkozó hőse a két 11-est is hárító târgoviştei kapus, Cătălin Căbuz volt.

Eredmények, I. liga, bennmaradási/feljutási osztályozó, visszavágó: • Târgoviştei Chindia–Chiajnai Concordia 1–0 (gól: Nasser Chamed  – 91. perc; a mérkőzést a nagykárolyi Kovács István vezette); 11-esekkel: 4–1, a büntetőrúgásokat értékesítette: Paul Iacob, Juan Pablo Passaglia, Cvetelin Csuncsukov és Daniel Celea, illetve Azdren Llullaku, a büntetőrúgásokat kihagyta Nemanja Szokovics és Raul Palmeş (mindkettő Concordia) – bennmaradt a Chindia 2–2-es összesítéssel, 11-es rúgásokkal • Bukaresti Dinamó–Kolozsvári U FC 1–1 (Vlad Morar – 19. perc, illetve Dragoş Tescan – 17. perc) – feljutott az U FC 3–1-es összesítéssel.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ