Elvesztegetett évek
Vissza

Elvesztegetett évek

A téli időszakok, úgy tűnik, meglehetősen válságosak a PSD-kormány számára. Miután az év elején hatalmas tüntetések kezdődtek a kabinet ellen, most az emberek ismét utcára vonultak az igazságszolgáltatásban tervezett módosítások miatt. A helyzetet bonyolítja, hogy a kormány nagyszabású adómódosításokat is tervez, amelyeknek elfogadásával megtorpant.

Liviu Dragnea pártelnök volt eddig a tervezett változtatások legnagyobb támogatója, és amennyiben a kormány csak törvénytervezetet terjeszt a parlament elé, akkor újabb fejezete következhet a Dragnea és a miniszterelnök közötti nézeteltérésnek. Mihai Tudose és Dragnea között ismét éles ellentét alakulhat ki, hiszen előbbi, ha megtagadja a sürgősségi rendelet elfogadását adóügyekben, akkor a PSD-nek szembesülnie kell azzal, hogy a választási kampányban megígért béremelést nem tudja végrehajtani. Ebből a helyzetből szinte alig tud kedvezően kikerülni a nagyobbik kormánypárt, mert vagy a választók megtévesztésével fogják vádolni, vagy a gazdasági stabilitást fogja levegőbe röpíteni s ezzel együtt a saját kormányzását is.

{Tovább olvasható még 230 szó.}
Nem tudni, hogy pártjának meddig lesz még türelme Dragneával. A PSD elnök politikai jövője az igazságszolgáltatási ügyei mellett azért meglehetősen bizonytalan, mert az elkezdődött tömegtüntetések is felgyorsíthatják leváltását. Az igazságszolgáltatás is forró kása mindazonáltal, hogy a PSD joggal kezdeményezte az ezer sebből vérző igazságszolgálta
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Futószalagon osztották a pénzt a ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
CNCD: nem diszkriminált a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ