Elveszítheti beruházásokra szánt költségvetése egyharmadát Kolozsvár
Vissza

Elveszítheti beruházásokra szánt költségvetése egyharmadát Kolozsvár

Emil Boc Kolozsvár polgármestere szerint a kincses város 28 milliárd eurót veszít 2018-as költségvetéséből, és le kell mondania bizonyos beruházásokról. Ezért azzal a felhívással fordult valamennyi Kolozs megyei honatyához, hogy támogassák a jövedelemadóból visszaosztott pénzek növelését. Boc tegnapi sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet, hogy a 28 milliárd euró a város beruházásokra szánt költségvetésének egyharmadát jelenti.

„A 2018-as állami költségvetésnek a parlament elé terjesztett tervezete Kolozsvárt 28 milliárd eurótól fosztja meg. Ez a jövedelemadóból Kolozsvárnak visszajáró összegek csökkenését jelenti, ezért abbéli reményünket fejezzük ki, hogy a tervezetet ebben a formában nem fogják elfogadni. Elküldtem egy módosító indítványt az összes Kolozs megyei honatyának, politikai színezettől függetlenül, és arra kértem őket, utasítsák el ezt a javaslatot, és támogassák, hogy a jövedelemadóból ne 43 százalékot, hanem 60-at osszanak vissza a városnak. A 28 milliárd euró a város 2018-as beruházásokra előirányzott költségvetésének harmadát jelenti. Miután úgy döntöttünk, hogy jövőre nem növeljük a helyi adókat, lehetetlen helyzetben vagyunk. Jövőre elkezdődnek a munkálatok a parkolóházaknál, a város körgyűrűjénél, egyes útszakaszokat is kiszélesítenek, hidakat újítanak fel, és ha a dolgok nem változnak, akkor egyes beruházásokról le kell mondanunk” – jelentette be Boc.

Hangsúlyozta: támogatja a többi régióval való szolidaritást, de nem a hatékony és anyagi erőforrásokat termelő helyi önkormányzatok kirablása által.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ