Elutasította Dragnea kérését a bíróság
Vissza

Elutasította Dragnea kérését a bíróság

Jogerősen elutasította kedden a Legfelsőbb Bíróság a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, Liviu Dragneának a kérését, amelyben a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC) történt fiktív alkalmazások perében kirótt három év és hat hónap börtönbüntetésről szóló ítélet eltörlését kérte – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség.

A bírák elutasították az ügy másik két vádlottja, a Teleorman megyei DGASPC volt igazgatója, Floarea Alesu, valamint Olguţa Şefu volt igazgatóhelyettes erre vonatkozó igényét is. Liviu Dragnea egy másik rendkívüli jogorvoslati kérelmet is benyújtott, amelyet január 14-én tárgyal majd a bíróság.

Az ítélethozatal előtt, kedden reggel Dragneát a rahovai börtönből a legfelsőbb bíróság épületébe szállították, és megbilincselve kísérték a tárgyalóterembe. Ügyvédei kérésére az újságírók nem vehettek részt a tárgyaláson. „Sajnálom, nem nyilatkozhatom” – mondta Dragnea távozásakor.

A PSD volt elnökét május 27-én ítélték jogerősen három és fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Ugyanabban az ügyben Floarea Alesu három év és hét hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, Olguţa Şefut pedig egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.
A vád szerint Dragnea – aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt – közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem folytatott ott.

(Fotó: Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban
BL-selejtezők: kisorsolták a második ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ