Elutasította a szászfenesi tanács a Hója-erdő alatti lakópark tervét
Vissza

Elutasította a szászfenesi tanács a Hója-erdő alatti lakópark tervét

A szászfenesi tanács március 25-i ülésén támogatta az ingatlanbefektetők ellen megfogalmazott panaszt, akik a Hója erdő szélére, az úgynevezett Donath Park környékére akartak 44, egyenként hat emeletes tömbházból álló lakóparkot, és nem adott engedélyt az építkezéshez.

A befeketetőknek, Nicoleta și Eugenia Neagnak a testület ülésén jelen levő jogi képviselője szerint a terve, amelyeket előzetesen a tanács urbanisztikai bizottsága jóváhagyott, tiszteletben tartja a vonatkozó szabályokat. Közölte jogi úton kívánnak elégtételt venni, idézi az ügyvédet az Actual de Cluj hírportál.

Szászfenes polgármestere üdvözölte a tanács döntését. Mint mondta: mandátuma kezdetekor arra tett ígéretet, hogy helyes irányba próbálja terelni a településen eluralkodott kaotikus építkezési módot, és a mai döntés azt igazolja, hogy a helyi képviselők is a lakók életminőségét tartják szem előtt a projektek elbírálásakor.

A szászfenesiek döntését vélhetően nagymértékben befolyásolta a civil szervezetek tiltakozása, múlt szombaton több százan vettek részt a Hója-erdő megmentéséért szervezett meneten.

Az urbanisztikai bizottság (legújabb) álláspontja szerint a beruházás többek közt azért sem kaphat zöld utat, mert a körzet egyelőre a gépkocsi és gyalogos forgalom elől le van zárva, ugyanakkor a telek nem közművesített.

.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Több mint egy tucat település vörös ...