Eltűnt a bringára illesztett háromnyelvű helységnévtábla
Vissza

Eltűnt a bringára illesztett háromnyelvű helységnévtábla

A Musai – Muszáj mozgalom csütörtökön rendőrségi feljelentést tett rongálás és lopás miatt, mivel eltűnt a Kolozsvár nevét románul, magyarul és németül tartalmazó tábla, amit egy kerékpárra helyeztek ki a városháza udvarán. A tegnapi villámcsődületről a Szabadság hírportál videó- és fotóriportban számolt be.

A civil kezdeményezés mozgatói ma elmondták, új tábla készül, amit ugyanoda fognak kihelyezni.

„Megdöbbenéssel vettük tudomásul a biciklis installáció megrongálását. Úgy gondoljuk, hogy a szerdán elhelyezett többnyelvű felirat az éjszaka folyamán tűnt el. Meggyőződésünk, hogy ez a tett a szólásszabadság jogának súlyos csorbítása. Bűnvádi feljelentést tettünk a kolozsvári rendőrségen ismeretlen elkövető ellen rongálás és lopás miatt. Készül az új tábla, amelyet, hamarosan ismét elhelyezünk a városháza udvarán parkoló kerékpáron” – nyilatkozták az idézett források.

A Musai–Muszáj mozgalom aktivistái szerdán Kolozsvár nevét románul, magyarul és németül tartalmazó táblával felszerelt kerékpárt helyeztek el a városháza udvarán, ezzel az installációval próbálva felhívva a figyelmet arra, hogy a kincses város 12 ki-, illetve bejáratánál nincsenek még kihelyezve a többnyelvű helységnévtáblák. Mint Bethlendi András, a mozgalom tagja rámutatott, eddig mindössze négy ilyen tábla kerül ki a 16-ból, amiket ki kellett volna helyezni egy bírósági ítélet értelmében.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Holnap Keresztelő Szent János főünnepe
Olgi néni, Görögország, Isztambul és ...
Továbbra sincs megoldás az egyetemi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ