Eltűnt a bringára illesztett háromnyelvű helységnévtábla
Vissza

Eltűnt a bringára illesztett háromnyelvű helységnévtábla

A Musai – Muszáj mozgalom csütörtökön rendőrségi feljelentést tett rongálás és lopás miatt, mivel eltűnt a Kolozsvár nevét románul, magyarul és németül tartalmazó tábla, amit egy kerékpárra helyeztek ki a városháza udvarán. A tegnapi villámcsődületről a Szabadság hírportál videó- és fotóriportban számolt be.

A civil kezdeményezés mozgatói ma elmondták, új tábla készül, amit ugyanoda fognak kihelyezni.

„Megdöbbenéssel vettük tudomásul a biciklis installáció megrongálását. Úgy gondoljuk, hogy a szerdán elhelyezett többnyelvű felirat az éjszaka folyamán tűnt el. Meggyőződésünk, hogy ez a tett a szólásszabadság jogának súlyos csorbítása. Bűnvádi feljelentést tettünk a kolozsvári rendőrségen ismeretlen elkövető ellen rongálás és lopás miatt. Készül az új tábla, amelyet, hamarosan ismét elhelyezünk a városháza udvarán parkoló kerékpáron” – nyilatkozták az idézett források.

A Musai–Muszáj mozgalom aktivistái szerdán Kolozsvár nevét románul, magyarul és németül tartalmazó táblával felszerelt kerékpárt helyeztek el a városháza udvarán, ezzel az installációval próbálva felhívva a figyelmet arra, hogy a kincses város 12 ki-, illetve bejáratánál nincsenek még kihelyezve a többnyelvű helységnévtáblák. Mint Bethlendi András, a mozgalom tagja rámutatott, eddig mindössze négy ilyen tábla kerül ki a 16-ból, amiket ki kellett volna helyezni egy bírósági ítélet értelmében.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ