Eltemették Verestóy Attilát
Vissza

Eltemették Verestóy Attilát

Ma Székelyudvarhelyen eltemették Verestóy Attilát. Az RMDSZ volt szenátorát rokonai, barátai, ismerősei kísérték el az utolsó útjára.
- Verestóy Attila halálára nem voltunk felkészülve. Felkészületlenül ért, mert az idő emberi mértéke szerint túl korán érkezett. Idő előtt! És mégis búcsúznunk kell, mert a halál előtt tehetetlenek vagyunk. Kicsik és kiszolgáltatottak – mondta Kelemen Hunor a temetésen.

Az RMDSZ elnöke szerint Verestóy „intenzíven élt, frontálisan állt szembe mindennel, ami kihívás volt előbb egy fiatal, majd egy éretté formálódó közösségi ember előtt."

Az érdekvédelmi szövetség volt vezetője is felszólalt a gyászszertartáson.

- Rá kell jönnöm, hogy  minden bizonnyal Verestóy Attilával töltöttem a legtöbb időt együtt a politikában, padtársak voltunk úgymond a szenátusban huszonhat éven át, és azon kívül is együtt dolgoztunk a szövetség vezetőségében folyamatosan, igazán megismerhettük és kiismerhettük egymást. Különös érzés rájönni, hogy miközben körülöttünk annyi minden változott ezekben az évtizedekben, annyi kollégánk veszítette el a hitét a demokráciában és egy méltányos román-magyar együttélésben, Verestóy Attila tulajdonképpen emberként is, politikusként is ugyanolyan volt a legutóbbi években is, mint amikor fiatalon egy irdatlanul nehéz feladatra vállalkoztunk. Ugyanaz az indulatos, szenvedélyes, hol lelkes, hol keserű, sokszor nyers, de a legbonyolultabb helyzetekben is pillanatok alatt kiigazodó, nyugtalan székely volt akkor is és mindvégig, az a politikus, aki nem adta fel, nem hagyta abba, nem veszítette el a reményt – mondta a Markó Béla.

Verestóy Attila január 23-án hunyt el.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Női olimpiai kvalifikációs ...
VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...
Koronavírus – Kolozs megyében ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ