Eltávolították a törvénytelenül kihelyezett oltásellenes pannókat
Raed Arafat: közegészségügyi merénylet a félretájékoztatás
Raed Arafat: közegészségügyi merénylet a félretájékoztatás
Vissza

Eltávolították a törvénytelenül kihelyezett oltásellenes pannókat

Az Országos Járványügyi Felü­gyelet legfrissebb tájékoztatása szerint meghaladja a 10,3 ezret a kanyarós megbetegedések száma Romániában, a 38. kanyaró okozta halálesetet megerősítő végső laboreredményekre még várnak ugyan, de ez is alátámasztja, hogy a járványnak súlyos következményei lehetnek a beoltatlan gyermekekre nézve. A közzétett statisztikák alapján 2018 első hetében is 28 új esetet vettek nyilvántartásba az ország hét megyéjében és a fővárosban. Miközben az oltottsági arány egyre alacsonyabb, és a megelőzhető fertőző betegség egyre több áldozatot szed, különböző tájékoztató kampányok ösztönzik oltásellenességre a felelős szülőket. Az egyik legújabb, Kolozsváron is teret nyerő kezdeményezés, a vakcinák biztonságosságát kétségbe vonó reklámpannó révén tájékoztatott félre, de mára már eltávolították, és az egészségügyi minisztérium is intézkedéseket foganatosított az ilyen helyzetek elkerülésére.

Tegnaptól kezdődően a területi közegészségügyi igazgatóságok ellenőrzik az összes olyan hirdetőtáblát, amely egészségügyi tájékoztató kampányok információit népszerűsíti. Az intézkedést Florian Bodog egészségügyi miniszter utasítására vezetik be, tekintve, hogy december végén néhány településen, köztük Kolozsváron is olyan hirdetőtáblák jelentek meg, amelyek megkérdőjelezték a védőoltások biztonságos voltát – közölte a szaktárca. 

Kolozsvár különböző lakónegyedeiben – a Tordai út és Cometei/Üstökös utca kereszteződésében, a Nyárfasoron a Lukoil benzinkút közelében és a Mező utcában – is láthatók voltak – rövid ideig – a védőoltások biztonságosságát megkérdőjelező pannók, de mire a helyi rendőrség és a közegészségügyi igazgatóság tagjai a helyszínre érkeztek, már eltávolították őket – tudtuk meg Kertész Melindától, a polgármesteri hivatal sajtótanácsosától tegnap. 

{Tovább olvasható még 293 szó.}
Elmondta: a reklámtartalmak ellenőrzése nem tartozik a helyi rendőrség hatáskörébe, csak azt ellenőrizhetik, hogy van-e a táblára építkezési engedély, és hogy a tartalom közszeméremsértő vagy sem. – A tartalmak ellenőrzését a jelenleg közvitán lévő köztéri reklámozási szabályzat utalhatja a helyi rendőrség hatáskörébe, miután azt a helyi tanács is
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Juncker: európai uniós vezetőktől is ...
Velencei Bizottság: hatályon kívül kell ...
Z.

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ