Elsősegélynyújtásra oktatnak a SMURD-osok
Vissza

Elsősegélynyújtásra oktatnak a SMURD-osok

Ma Désre, holnap Tordára, vasárnap pedig Kolozsvárra érkezik a kolozsvári Katasztrófavédelmi Hivatal Légy felkészült! elnevezésű karavánja, amelynek mobil központja 10 és 18 óra között állomásozik a dési Bobâlna, a tordai Republicii téren és a Kolozsvár Aréna parkolójában.

Az érdeklődők elsősegélynyújtási tanfolyamokon vehetnek részt a nap folyamán, a szakemberek különböző katasztrófahelyzetek – földrengések, árvizek, tűzesetek – esetében alkalmazható módszerekre oktatják az érdeklődőket. Az egészségügyi felszerelésekkel ellátott és szimulátorokkal felszerelt mozgó központ egyszerre 40 személy befogadására képes.  
Második alkalommal szerveznek Légy felkészült! karavánt, amellyel 38 településre látogatnak el az elkövetkező négy hónapban. A karaván következő állomásai Szatmárnémeti és Tasnád május 27–28-án.  Akik részt vennének a tanfolyamokon, jelentkezhetnek a SMURD-ért Alapítvány http://fundatiapentrusmurd.ro honlapján, itt megtalálják az augusztusi helyszínek listáját is.  
Tavaly összesen 17 ezer kilométert tett meg a karaván mozgóközpontja, amely 29 városba jutott el és tanfolyamain 10 200 személy vett részt.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea nem mond le!
Vb-2018, E-csoport, 2. forduló: ...
Dragnea lemondását követeli az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ