Először szervez családos tábort a Yuppi
Vissza

Először szervez családos tábort a Yuppi

Romániában először szervez tábort a Yuppi Tábormozgalom Egyesület olyan családok számára, amelynek tagja daganatos betegségben szenvedő gyermek. Ezzel lehetőséget teremtenek arra, hogy a szülő ne csak elkísérje beteg gyerekét, hanem maga is, és az egészséges testvérek is élménygazdag programokon vegyenek részt. Így a résztvevő családok minden tagjának egyéni és a családi terápiás programokat biztosít.

A táborba 0-10 év között daganatos beteg kisgyerekek családjainak jelentkezését várják, beleértve a szülőket és az egészséges testvéreket is. A Yuppi családos tábora augusztus 24. és 27. között esedékes, a Maros megyei Mezősályin. Jelentkezni május 1-ig lehet az alábbi linkre kattintva: yuppicamp.ro/hu/jelentkezz-2.

A családi táborban a gyerekek egészségügyi felügyelete elsősorban a szülőké, viszont a maximális biztonság kedvéért a szervezők orvosok/nővérek jelenlétét is biztosítják. A családos tábor abban hasonlít az egyesület által szervezett más táborokra, hogy a következő programokon való részvételt teszi lehetővé: evezés, íjászat, kézműves, fotográfia, magaskötélpályán való mászás. Viszont, a szülők a többi résztvevő szülővel, a kisiskolások a többi hasonló korúval élhetnek át új élményeket, míg a legkisebbeknek (0-4 év) játszósarkot rendeznek be párnákkal, matracokkal, meséskönyvekkel és játékokkal.

A résztvevő felnőttel számára szülőcsoport is alakul, ahol a többi hasonló hátterű felnőttel ismerkedhetnek, tapasztalatokat oszthatnak meg. Ezt tréner és pszichológus vezeti, így a szülők igénye szerint, csapatösszerázó gyakorlatokra vagy mélyebb beszélgetésekre is sor kerülhet. 

– Mi a Yuppi Táborban hiszünk abban, hogy minden gyermeknek jár a gyermekkor öröme, így a diabéteszes, reumás és daganatos gyerekeknek is. Évről évre igyekszünk úgy fejleszteni táborainkat, hogy minél több beteg gyerek részesülhessen gyógyító élményekben: mind a kicsik, mind a nagyok, illetve többfajta betegséggel együtt élők is. A családos onkológia tábort ebből a meggondolásból hoztuk létre, hogy az egészen picik, az ovisok vagy az ennél kisebbek is részesülhessenek a terápiás tábori programokban. Ehhez pedig minden családtagra szükség van! – vallja László Zsuzsa, a Yuppi Tábormozgalom Egyesület ügyvezető elnöke.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület családos tábora a közös, és a tagok egyéni erőforrásait igyekszik támogatni terápiás rekreáció módszerével. Kikapcsolódási lehetőséget biztosít a résztvevőknek, így a családok tagjai a közös élményekre, feltöltődésre koncentrálhatnak.

További információk az egyesület táborairól www.yuppicamp.ro oldalon olvashatók.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szamosfalván épül az új temető
Nem adták ki az igazságszolgáltatásnak ...
Az orvosok és a pedagógusok 35. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ