Először szervez családos tábort a Yuppi
Vissza

Először szervez családos tábort a Yuppi

Romániában először szervez tábort a Yuppi Tábormozgalom Egyesület olyan családok számára, amelynek tagja daganatos betegségben szenvedő gyermek. Ezzel lehetőséget teremtenek arra, hogy a szülő ne csak elkísérje beteg gyerekét, hanem maga is, és az egészséges testvérek is élménygazdag programokon vegyenek részt. Így a résztvevő családok minden tagjának egyéni és a családi terápiás programokat biztosít.

A táborba 0-10 év között daganatos beteg kisgyerekek családjainak jelentkezését várják, beleértve a szülőket és az egészséges testvéreket is. A Yuppi családos tábora augusztus 24. és 27. között esedékes, a Maros megyei Mezősályin. Jelentkezni május 1-ig lehet az alábbi linkre kattintva: yuppicamp.ro/hu/jelentkezz-2.

A családi táborban a gyerekek egészségügyi felügyelete elsősorban a szülőké, viszont a maximális biztonság kedvéért a szervezők orvosok/nővérek jelenlétét is biztosítják. A családos tábor abban hasonlít az egyesület által szervezett más táborokra, hogy a következő programokon való részvételt teszi lehetővé: evezés, íjászat, kézműves, fotográfia, magaskötélpályán való mászás. Viszont, a szülők a többi résztvevő szülővel, a kisiskolások a többi hasonló korúval élhetnek át új élményeket, míg a legkisebbeknek (0-4 év) játszósarkot rendeznek be párnákkal, matracokkal, meséskönyvekkel és játékokkal.

A résztvevő felnőttel számára szülőcsoport is alakul, ahol a többi hasonló hátterű felnőttel ismerkedhetnek, tapasztalatokat oszthatnak meg. Ezt tréner és pszichológus vezeti, így a szülők igénye szerint, csapatösszerázó gyakorlatokra vagy mélyebb beszélgetésekre is sor kerülhet. 

– Mi a Yuppi Táborban hiszünk abban, hogy minden gyermeknek jár a gyermekkor öröme, így a diabéteszes, reumás és daganatos gyerekeknek is. Évről évre igyekszünk úgy fejleszteni táborainkat, hogy minél több beteg gyerek részesülhessen gyógyító élményekben: mind a kicsik, mind a nagyok, illetve többfajta betegséggel együtt élők is. A családos onkológia tábort ebből a meggondolásból hoztuk létre, hogy az egészen picik, az ovisok vagy az ennél kisebbek is részesülhessenek a terápiás tábori programokban. Ehhez pedig minden családtagra szükség van! – vallja László Zsuzsa, a Yuppi Tábormozgalom Egyesület ügyvezető elnöke.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület családos tábora a közös, és a tagok egyéni erőforrásait igyekszik támogatni terápiás rekreáció módszerével. Kikapcsolódási lehetőséget biztosít a résztvevőknek, így a családok tagjai a közös élményekre, feltöltődésre koncentrálhatnak.

További információk az egyesület táborairól www.yuppicamp.ro oldalon olvashatók.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasvári 100 – nem csak ...
Lezuhant egy katonai kiképzőgép
Átadták az írószövetség díjait

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ