Elon Musk Halloween-bulira bérelte ki a törcsvári kastélyt (FRISSÍTVE)
Vissza

Elon Musk Halloween-bulira bérelte ki a törcsvári kastélyt (FRISSÍTVE)

Különleges Halloween-buli helyszíne lesz idén október 31-én a törcsvári kastély: a világ leggazdagabb embere, a Tesla, és a SpaceX űrkutatási vállalat alapítója, a Twitter tulajdonosa, Elon Musk egy zártkörű, Drakula-tematikájú partit szervez az impozáns kastélyban. A rendezvényre egyes sajtóértesülések szerint 140, mások szerint jóval több, 300 fő hivatalos, köztük Angelina Jolie, a világhírű hollywoodi színésznő, emberjogi aktivista, Peter Thiel, a PayPal alapítója, Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói, és több más milliárdos Musk baráti köréből.

A Hotnews hírportál értesülései szerint, a vendégek egy része már szombaton megérkezett Romániába, és Brassópojánán szálltak meg, ott mulattak vasárnap hajnalig; Elon Musk vasárnap landolt. Az amerikai milliárdos a teljes kastélyt kibérelte október 31-re, azaz Halloween napjára és éjszakájára. A Hotnews arról is beszámol, hogy Musk egy filmrendezőt fogadott fel arra, hogy egy különleges élménysorozatot tervezzen meg, és állítson össze vendégeinek, „Dracula’s Experience” címmel. Mindemellett, az ország tizenkét legjobb séfjét hívta meg, hogy az ünneplő társaságnak az étkeket elkészítsék. A zene felelőse a Mediafax szerint egy svéd DJ, Julia Sandstrom lesz.

A Mediaflux értesülései szerint a meghívottak között van Ovidiu Toma, egy kiberbiztonságra, mesterséges intelligencia-fejlesztésre szakosodott romániai cég vezérigazgatója, és valószínűnek tartják, hogy Brassó város polgármestere is kapott meghívót. A Mediaflux úgy tudja, a Dracula’s Experience show-ban egy Târgovişte-i Dracula’s Girls elnevezésű pompomlány-csapat is fellép, akik európai szinten elismertek a műfajban. A Hotnews szerint, a zártkörű partit nagy titokzatosság övezi, „senki nem tudja pontosan, mi történik majd ott.” A Mediafax megjegyzi: a meghívottak kódneveket is kapnak, hogy ne kelljen kilétüket felfedniük.

A törcsvári kastély marketing igazgatója, Alexandru Priscu az Aleph News-nek nyilatkozva azt mondta: a történeti épületet nem először adják ki neves embereknek, az elmúlt 13 év alatt számos, corporate-típusú rendezvény zajlott már benne. Mint mondta, a meghívottak listáját a bérlő jellemző módon nem közli velük, és a marketing cég nem is szokott semmiféle információt kiadni a kastélyban szervezett magánrendezvényekről.

A vár I. Lajos magyar király engedélyével, 1377-ben épült a mellette elhaladó, fontos kereskedelmi út ellenőrzésére és a havasalföldi vajdák betörései ellen. A magaslaton álló, trapéz alaprajzú, É–D-i irányú, belsőtornyos várnak egyetlen bejárata van, egy vastag falú, szűk bejáratú kaputorony, amelyhez ma kőlépcső vezet, korábba mozdítható falépcső volt előtte.

A kastélyerdélyben.ro portál leírása szerint, a törcsvári kastélynak az évszázadok során hosszabb-rövidebb ideig több tulajdonosa volt, köztük Brassó városa, Báthory Gábor, II. Rákóczi György fejedelem, Zita királyné is. 1918-ban román fennhatóság alá került, majd 1920-ban Karl Schnell brassói polgármester Mária román királynénak ajándékozta. A királyné átépítette és romantikus kiegészítésekkel restauráltatta, majd lányának, Ilona hercegnőnek hagyta örökségül, aki 1931. július 26-án férjhezment Habsburg Antalhoz. 1948-ban államosították, kifosztották, csak 1987-ben kezdték el restaurálni. A visszaigénylési eljárást követően 2009-ben kapta vissza a törvényes örökös, Habsburg Lotharingiai Domokos a kastélyt.

A legenda szerint a várat a 15. században Drakula, vagyis Vlad Tepes havasalföldi vajda lakta, innen az ismertsége az amerikaiak körében is.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Betétdíjas rendszerrel a ...
Könnyített eljárással igényelhető az ...
Béremelést követelnek a tanügyben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ