Eloltották a lángokat, de még füstölög az avar
Vissza

Eloltották a lángokat, de még füstölög az avar

A lángokat eloltották, helyenként azonban még füstölög az avar a Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban, ahol péntek délután ütött ki tűz.

Szombaton a többtucatnyi tűzoltó munkáját két helikopter segítette. Ezeknek köszönhetően estére sikerült körbehatárolni a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább az éjszaka folyamán. Vasárnap reggel újrakezdték a légi tűzoltást, de az erős szél miatt vissza kellett hívni a helikoptereket. Lángok jelenleg nincsenek ugyan, a füstölgés azonban nem szűnt meg. Amíg a helikopterek ismét bevethetők lesznek, a helyszínre kivezényelt tűzoltók dolgoznak a parázsfészkek oltásán. 

A Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban pénteken ütött ki tűz, amelyet egy arra járó turista észlelt és jelentett - nyilatkozta a Krassó-Szörény megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője. Magdalena Tocmelea szerint egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, és fennállt a veszélye annak, hogy átterjednek a közeli bükkerdőre is. Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, meredek és sziklás részén ütött ki, 1100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút. 

Az oltásban többtucatnyi, Krassó-Szörény, Temes, Gorj és Mehedinţi megyei tűzoltó vesz részt, akiknek munkáját a herkulesfürdői erdőkerület alkalmazottjai segítik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tojás méretű jégeső
Keresik az Aranyos folyóba ugrott férfit
Egyetlen homlokzati fal maradt a Rózsa ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...