Elnapolják a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált
Vissza

Elnapolják a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált

A közel 20 éves múlttal rendelkező Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) számos változáson ment át a kezdetek óta, de egy dolog minden évben biztos volt: a filmesek és filmkedvelők május végi– június eleji kolozsvári találkozása. A jelenlegi helyzetre való tekintettel azonban a május 29. és június 7. között esedékes tíznapos eseménysorozatot egyelőre elhalasztják.

„Az elmúlt hetekben is intenzív szervezés zajlott annak érdekében, hogy a filmekkel, koncertekkel és meglepetésekkel teli rendezvény zökkenőmentesen alakuljon, de a járványhelyzet előrehaladása nem teszi lehetővé a 19. TIFF megtartását az eredetileg kijelölt dátumon”, olvasható a szervezők közleményében, hozzáfűzik azonban, hogy igyekeznek megtalálni a módját annak, hogy, mint eddig is, „jó energiákkal töltsék fel a várost”, és amint a körülmények lehetővé teszik, bejelentik a filmfesztivál új időpontját.

Az előzetesen megvásárolt jegyek ára visszaváltható, a szervező csapat ugyanakkor hangsúlyozza, hálásak azoknak, akik úgy döntenek, hogy nem igénylik vissza a kifizetett összeget.

Mindeközben pedig a TIFF Unlimited elnevezésű online platform – www.unlimited.tiff.ro – kínál az érdeklődőknek hétvégi #CaranTIFF premiereket, külföldről is ingyenesen megtekinthető filmeket, és dolgoznak azon, hogy színházi előadásokat és egyéb kísérő programot is hozzáférhetővé tegyenek.  

A TIFF csapatának egy része továbbá csatlakozott az #UnSingurCluj elnevezésű civil kezdeményezéshez, amely a www.unsingurcluj.ro online felületen keresztül adománygyűjtéssel segíti a Kolozs megyei kórházak és intézmények munkáját a koronavírus elleni küzdelemben, olvasható a közleményben.

(Fotó: TIFF)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

III. liga 8. forduló: Dési győzelem a ...
Rálőttek egy ortodox papra a ...
Elhunyt Sir Sean Connery

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ