Elmaradhatnak a július 1-jétől tervezett lazítások
Vissza

Elmaradhatnak a július 1-jétől tervezett lazítások

A koronavírus járvány kedvezőtlen alakulása miatt elmaradhatnak a július 1-jétől tervezett újabb lazító intézkedések – nyilatkozta ma Ludovic Orban kormányfő.

A miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, az elmúlt tíz napban diagnosztizált új fertőzések száma miatt „nagyon óvatosnak kell lenniük az elkövetkező időszakra tervezett lazításokat illetően.” A Digi 24 hírportál forrásai szerint hétfőn ülésezett a szakértői csoport, és a járványügyi adatok elemzése után arra a következtetésre jutottak, hogy nem lehet a járvány megfékezésére bevezetett korlátozásokat tovább oldani július 1-jei hatállyal. Orban bejelentette továbbá, hogy szerdára munkaülésre hívta össze a kormány valamennyi intézményének képviselőit. Mint mondta, valamennyi területi hatóságnak a lehető leghatékonyabban el kell járnia annak érdekében, hogy az állampolgárok betartsák a járványügyi előírásokat.

Ludovic Orban kormányfő szerint aggasztó például, hogy a tengerparton nyaraló emberek hanyagolják a szabályokat, de – mint megállapította – esetenként nyári kertekben, teraszokon sem tartják be az előírt óvintézkedéseket. Hozzátette: elemezni fogják azt is, hogy lehet-e növelni a magánrendezvények lehetséges résztvevőinek számát.

Az elmúlt egy napban 269 új koronavírusos megbetegedést igazoltak az országban, ezáltal 26 582-re nőtt az eddig diagnosztizált fertőzöttek száma. Ugyanakkor, az elmúlt 24 órában 22, koronavírussal fertőzött személy halt meg. A fertőzöttek közül 18 912-t gyógyultnak nyilvánítottak, jelenleg 210 beteget ápolnak az intenzív osztályon. Ez idáig 699 688 koronavírustesztet dolgoztak fel.

A Kolozs megyei prefektusi hivatal hétfői közleménye szerint a megyében eddig összesen 676 fertőzöttet jegyeztek, az elmúlt nap alatt két új esettel.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ