Ellehetetlenítik a kolozsvári repteret?
Vissza

Ellehetetlenítik a kolozsvári repteret?

A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér marketingigazgatójától a biztonságért felelős illetékesig mindenki egybehangzóan azt nyilatkozta a média képviselőinek tegnapi sajtótájékoztatón: a Kolozs Megyei Tanács elnöke, Alin Tişe ellehetetleníti a légikikötő tevékenységét azáltal, hogy a döntéshozó testület három olyan személyt nevezett ki a repülőtér vezetőtanácsába, akik folyamatosan gáncsoskodnak, nem hajlandók együttműködni.

David Ciceo reptérigazgató elmondta: annyira elmérgesedett a helyzet, hogy a Kolozs Megyei Tanács hatáskörébe tartozó légikikötő kénytelen Klaus Iohannis államfőhöz és Viorica Dăncilă miniszterelnökhöz fordulni a helyzet rendezése érdekében.  – A három vezetőtanácsi tag, nevezetesen Valentin Grigoriu, Diana Rădulescu és Daniel Persu folyamatosan akadályozza a repülőtér tevékenységét. Európai alapokból például tűzoltóautókat vásárolnánk, nekünk csupán 20 ezer eurót kellene fedeznünk a 970 ezerből. A három új vezetőtanácsi tag szerint viszont a tűzoltóautók beszerzése nem prioritás. Pedig tudják, hogy nemrég egyik tűzoltóautónk meghibásodott, s napi 3 ezer euróért bérelnünk kellett egyet. Ugyanakkor repülőtér-biztonsági felszerelések és berendezések vásárlásához szükséges támogatás megpályázása kapcsán is akadékoskodnak, bár a szükséges 11 millió euróból 8,5 milliót az EU fedezne – nyilatkozta David Ciceo reptérigazgató.

A kolozsvári repülőtér vezérigazgatója kijelentette: szerinte ezzel a hozzáállással a három vezetőtanácsi tag a debreceni és a budapesti légikikötőt hozza előnybe, a légitársaságok és a teherszállító cégek ugyanis elbizonytalanodnak a kialakult helyzet miatt, és más lehetőségek után néznek.

A Kolozs Megyei Tanács sajtóközleménye szerint az repülőtér vezetősége több olyan nyilvános nyomásgyakorló akciót hajtott végre, amely törvénytelen. Úgy vélik, a David Ciceo vezette repülőtér bizonyos állami intézményekről és azok felé teljesen valótlan információkat közvetített, amelynek célja a megyei tanács és a reptér vezetőtanácsának lejáratása. Közlik: a repülőtér által közölt legtöbb adat hamis, újraértelmezett és kontextusból kiragadott. Emlékeztetnek, hogy ma hoz ítéletet a kolozsvári ítélőtábla a megyei tanács által a repülőtér vezetőtanácsába kinevezett új tagjaival kapcsolatban, a légikikötő akciói pedig az igazságszolgáltatás befolyásolását szolgálják.

Az ügyben megkerestük Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács alelnökét, aki külföldön tartózkodik. Közölte: mihelyt hazajut, nyilatkozik ez ügyben a Szabadságnak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szenátus elutasította a gyermekpénz többlépcsős emelését
Román városnak akarják láttatni Kolozsvárt a hatóságok
Rollerezőket és bringásokat ellenőriznek Kolozsváron

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ