Elítéli az RMDSZ az erőszak minden egyes formáját
Vissza

Elítéli az RMDSZ az erőszak minden egyes formáját

„Ami tegnap este történt, az megengedhetetlen erőszak Bukarest közterein. Az RMDSZ elítéli az itt tapasztalt szélsőséges megnyilvánulásokat és agressziót. Az erőszak minden egyes formáját, a verbálisat és a fizikait is elutasítjuk” - tette közzé az RMDSZ Facebook-oldalán a bukaresti tüntetésekkel kapcsolatos álláspontját Kelemen Hunor szövetségi elnök..

„Alapvető demokratikus jog a gyülekezés - a mi egyértelmű álláspontunk pedig az, hogy az ezzel élni kívánó állampolgárokat nem veszélyeztetheti senki. Sem a rendfenntartó szervek, sem azok csoportja, akik erőszakot szítani érkeztek a terekre és utcákra.

Elvárjuk a hatóságoktól, hogy körültekintően járjanak el: tüzetesen vizsgáljanak ki minden egyes visszaélést, bármely oldalról is érkezett. Elvárjuk a politikai pártoktól, hogy ne manipuláljanak, és ne sajátítsák ki több tízezer ember ügyét önös politikai céljukra. 

Végezetül, arra kérjük az államelnököt, hogy lássa el alkotmányos szerepét, intsen párbeszédre és békére, közvetítsen a társadalomkülönböző csoportjai között. Tüntethessenek békésen mindazok, akik élni kívánnak ezzel a jogukkal!” - fogalmaz Kelemen Hunor


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ