Elhunyt Kelemen Atilla, volt RMDSZ-es parlamenti képviselő
Vissza

Elhunyt Kelemen Atilla, volt RMDSZ-es parlamenti képviselő

Hetvenhárom éves korában elhunyt Kelemen Atilla állatorvos, aki öt cikluson át volt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője.

Kelemen Atilla 1948-ban született Marosvásárhelyen, 1971-ben Kolozsváron szerzett állatorvosi diplomát, majd 1988 és 1991 között az Egyesült Államokban élt, ahol állatsebészetre szakosodott. 1991-ben az RMDSZ hívására tért haza Marosvásárhelyre. 1996-tól öt cikluson át volt képviselő Románia parlamentjében. 1998 és 2004 között a szövetség képviselőházi frakcióját vezette. 2004 és 2008 között a képviselőház agrárbizottságának volt az elnöke, a korábbi és a későbbi ciklusban a bizottság alelnöki tisztségét töltötte be. 1998 és 2004 között a Romániai Állatorvosi Kamarának, 1992-től pedig a Romániai Lótenyésztők Föderációjának volt az alelnöke.

Amint az RMDSZ honlapján közzétett visszaemlékezésében Kelemen Hunor, a szövetség elnöke felidézte: Kelemen Atilla honosította meg Romániában a fogathajtó sportot. "Mindenben a pontosságra törekedett, és maximalista volt a lovas sportban, a szövetség meghatározó politikusaként, vezetőjeként, szóban és tettben egyaránt" - idézte alakját Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke bejelentette, hogy Kelemen Atillát a szövetség saját halottjának tekinti.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ