Elhunyt egy 73 éves nő, miután megkapta az oltást – CNCAV: véletlen egybeesés
Vissza

Elhunyt egy 73 éves nő, miután megkapta az oltást – CNCAV: véletlen egybeesés

Elhunyt pénteken egy 73 éves nő, aki halálának napján kapta meg a koronavírus elleni oltást. A COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) megjegyzi: a Bákó megyei nő – aki több krónikus betegségben is szenvedett – az oltást a bákói megyei kórházban kialakított oltóközpontban kapta meg. Ezt követően az eljárásnak megfelelően megfigyelés alatt tartották, de nem voltak panaszai, így elhagyta az oltóközpontot. Később bevitték ugyanazon kórház sürgősségi osztályára, ahol leállt a légzése és a szívműködése, és nem tudták újraéleszteni.

Az idézett forrás szerint az eddigi információk arra engednek következtetni, hogy nincs ok-okozati összefüggés az elhalálozás és az oltás beadása között, mindössze véletlen egybeesésről van szó.

A Bákó megyei közegészségügyi igazgatóság vizsgálja az esetet és közölni fogja a konklúziókat – áll még a tájékoztatásban. 

Január 15-étől péntek reggel 9 óráig a koronavírus elleni vakcinára a kampány második szakaszában jogosult 740 294 személy kért előjegyzést a programare.vaccinare-covid.gov.ro platformon.  A CNCAV szerint a 740 294 személy közül 315 449-en 65 éven felüliek, 162 317-en krónikus betegek, 262 528-an pedig kulcsfontosságú területen dolgoznak.

A platformon előjegyzést kérők közül 278 690-en egyénileg tették ezt meg, 135 800-an orvos közvetítésével, 822 993-an telefonon, az erre a célra létrehozott hívóközponton keresztül, 242 811 személy.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nőnapi köszöntő az Operettissimo ...
Tasnádi: mindennek a törvény ...
Koronavírus - Meghaladta a négyezret a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ