Elhatárolódott Dragnea a volt kormányfő, Tudose akasztásos nyilatkozatától (FRISSÍTVE)
Vissza

Elhatárolódott Dragnea a volt kormányfő, Tudose akasztásos nyilatkozatától (FRISSÍTVE)

Nyilvánosan elhatárolódott a maga és pártja nevében Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden Mihai Tudose volt miniszterelnök magyarokat fenyegető korábbi nyilatkozatától.

Dragnea a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőivel folytatott egyeztetés után a parlamenti folyosón várakozó újságírók előtt azzal magyarázta eddigi hallgatását, hogy Tudose nyilatkozatának elhangzásakor nem akarta a PSD-n belüli akkori feszültséget befolyásolni.

"Most nyilvánosan is elmondom, amit még aznap jeleztem telefonon Kelemen Hunornak, illetve amit a pártunknak a végrehajtó bizottság ülésén, a megyei szervezeteinknek és az RMDSZ-es kollégáknak is elmondtam: én is és a PSD is habozás nélkül elhatárolódunk azoktól a kijelentésektől. Nem értünk egyet azzal, hogy akár csak vitát is nyissunk a halálbüntetés visszaállításáról, ami pedig a magyarokat és zászlókat illető nyilatkozatot illeti, még akkor is, ha (Tudose) mást akart mondani, a kijelentés hatása megsemmisítő jellegű volt" - mondta Dragnea.

Hozzátette: továbbra is jó viszonyra törekszik a romániai kisebbségekkel és a magyar kisebbséggel."A centenárium éve van és mindenki tehet egy kis erőfeszítést, hogy ez az év ne a megosztottság éve legyen, hanem találjunk meg minden olyan témát, projektet és szándékot, amely összeköt" - mondta a PSD elnöke.

A politikus előzőleg az új kormány terveiről tájékoztatta az RMDSZ-t, annak reményében, hogy a magyar érdekképviselet megszavazza az új kormány beiktatását, és parlamenti támogatást nyújt működéséhez.

Tudosétól eddig egyetlen vezető román pártpolitikus sem határolódott el, csupán Viorica Dăncilă, akkor még a PSD nőszervezetének elnöki minőségében figyelmeztette Tudosét, legyen figyelmesebb és felelősségteljesebb kijelentéseiben.   

(Fotó: Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Brutális gyilkosság 30 lejért ...
Szex és erotika
A kenyér dicsérete Tudoran Klára ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ