Elhalasztották az ítélethirdetést Horváth Anna ügyében. Miért?
Vissza

Elhalasztották az ítélethirdetést Horváth Anna ügyében. Miért?

Ma a Kolozs Megyei Ítélőtábla március 8-ra halasztotta a korábbi bejelentés szerint mára kitűzött ítélethirdetést Horváth Anna és Fodor Zsolt ügyében. Mint ismeretes, Kolozsvár volt alpolgármesterét és az Euro GSM cég vezetőjét befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással vádolja a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

A Bocskai (Avram Iancu) téri épület tárgyalóterme előtt összesereglett újságírók úgy értesültek: procedurális okok miatt a bíró az ítéletet március 8-ra halasztotta.Horváth Anna a Szabadság hírportálnak úgy nyilatkozott: már útban volt az Ítélőtábla fele, amikor a védőügyvédje telefonon hívta azzal kapcsolatban, hogy a bíró úgy döntött: elhalasztja az ítélethirdetést. A jogi képviselőt az ítélőtábla jegyzője értesítette a fejleményről.
- A bíró elfelejtette megkérdezni, hogy amennyiben az ítélet erről szól, hajlandóak leszünk-e közmunkát végezni. Ha ezt nem teszi meg, az ítélettel esetlegesen elégedetlen bármelyik fél procedurális hiányosságra hivatkozva a döntés megsemmisítését kérheti. Nem tudom, hogy ez most az idegek játékáról vagy egy már esetlegesen meghozott döntésről szól. Az ügyvédek azt mondják, nem kell ebbe se többet, se kevesebbet belegondolni, mint amennyi benne van – kommentálta a Szabadságnak a történteket Horváth Anna.A bíró úgy döntött: az eljárásbeli mulasztás miatt perújrafelvétel lesz, március 8-án, a Nemzetközi Nőnap újabb tárgyalást tartanak, amelyen a bíró felteszi a kérdést a feleknek: hajlandók-e közmunkát vállalni, amennyiben arra ítéli őket. - Megtörténhet, hogy március 8-án felteszi az eddig elmulasztott kérdést, lezárja az ügyet, s lehet, már aznap dönt, de megtörténhet, hogy néhány óra múlva a weboldalon megjelenik: halasztja az ítélethirdetést. A sors iróniája az lesz, ha éppen március 15-én mondja ki az ítéletet a bíró – fogalmazott Horváth Anna.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Csíkszeredában ...
„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Évet zártak Kalotaszeg táncosai
  • Ellehetetlenítik a kolozsvári repteret?
  • „Egymás nélkül sötétben vagyunk…”
  • Nézőpontok
  • Maradt a sötétség