Elfogytak a háztartási gépek roncsprogramjára kiutalt voucherek
Vissza

Elfogytak a háztartási gépek roncsprogramjára kiutalt voucherek

A környezetvédelmi minisztérium kedden bejelentette, hétfőn 3 óra alatt elfogytak a háztartási gépek roncsprogramjára kiutalt, 20 millió lej összértékű utalványok. A következő kiírás 15 nap múlva lesz.

„A rendelkezésre álló összeg kevesebb, mint 3 óra alatt kimerült. A következő kiírás 15 nap múlva lesz a mostani kiírás során fel nem használt összegekre” – közölte a környezetvédelmi tárca.

Mint ismeretes, idén a tavalyhoz képest megkétszerezték a program költségvetését, 20 millió lejről 40 millió lejre emelték a rendelkezésre álló összegeket. A május 24-ei és június 18-ai kiírás során kimerült a keret fele.

Amennyiben szeretnék régi elektromos készüléküket újra váltani, az érdekelt magánszemélyek a Környezetvédelmi alap (AFM) honlapján jelentkezhetnek.

A++ energiaosztályba sorolt mosógépre 200 lej; A+++ kategóriásra 300 lejes utalvány jár; mosogatógépek esetén az összeg 300 illetve 400 lej. Az A++ vagy A+++ energiaosztályba sorolt légkondicionáló berendezésre 400 lejes vouchert nyújt az állam, hűtőre vagy hűtőládára az energiaosztály szerint 300 vagy 400 lejest. A energiaosztályba sorolt televíziók vásárlását 200, A+ kategóriásokét 500 lejjes támogatják.

A mosogatógépért cserébe más készüléket is le lehet adni, a többi kategóriánál régi televízióért televíziót, hűtőért hűtőt adnak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért ...
Sporthírek röviden
Rendezvényajánló

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ