Elfogadták Orbán-Barra Gábor Guiness-rekordját
Vissza

Elfogadták Orbán-Barra Gábor Guiness-rekordját

Orbán-Barra Gábor triálkerékpáros tavasszal új Guinness-világrekordot ért el: az 555 éve városi rangú Sepsiszentgyörgy tiszteletére április 23-án legalább 555-ször akart helyben ugrálni kerékpárjával a bicikli hátsó kerekén.

A rekordhoz 496 ugrás is elég lett volna, de 561-nél hagyta abba. A csúcsdöntést egy jegyző és a Román Kerékpár Szövetség képviselője is hitelesítette.

Két évvel ezelőtt a 23. Szent György Napok keretében a sportoló két Guinness-rekordot döntött meg kerékpárjával. Közel tíz méterrel döntötte meg a kerékpárral való hátrafelé menés világrekordját, az addigi 18,18 méter helyett 27,58 métert sikerült megtennie. Az egy keréken való ugrálás rekordkísérlete is sikeres volt. Az addigi 240 helyett 309-et sikerült ugrania (ezt 495-re javították, de most ismét ő a csúcstartó).

Egy hasonló rekordkísérlet nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is megterhelő, háromszáz ugrás után már komoly fizikai fájdalmakat is érez. A rekordot nem próbálta megugrani az edzések során, hogy tartalékolja erőit, és a csúcskísérlet előtti két nap kizárólag a pihenésről szól.

A sepsiszentgyörgyi Orbán-Barra Gábor közösségi oldalán jelentette be az örömteli eseményt.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában tavaly több menedékkérelmet ...
Európai és kínai együttműködéssel ...
Izgalmas előadások és művészeti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Látszólag
  • Egyetemi házasság
  • Nem hiába
  • Killyéni-emlékverseny: nagy harc ...