Életét vesztette Gyulafehérváron áramütés miatt egy katona
Vissza

Életét vesztette Gyulafehérváron áramütés miatt egy katona

Életét vesztette egy katona áramütés miatt pénteken Gyulafehérváron – tudósított az Agerpres és a Mediafax hírügynökség. Ügyészségi források szerint az áldozat a december elsejei díszfelvonulásra készülve, egy katonai jármű előkészítésén segédkezett, amikor a baleset történt. A hírügynökségek szerint, a szerencsétlenül járt Alexandru Orosz nevű őrmester 33 éves volt, 11 éven át szolgált a román katonaság kötelekében, és egy öt éves kislánya maradt árván.

Szolgálatot teljesített Afganisztánban is, 2012-ben a galaci 300-as gyalogezred katonáival együtt hajtott végre küldetést.  Orosz őrmester ugyanakkor gépész volt a tordai 3-as légvédelmi ezred GEPART nevezetű légvédelemi rendszerénél, és pénteken reggel abban a kirendelt csoportban volt, amelynek feladata a gyulafehérvári vasútállomásra szállított, a díszparádéra szánt katonai felszerelések lepakolása volt.

A halálesetet követően a védelmi minisztérium szóvivője, Oliver Anghel kijelentette, hogy a 4-es Gemina gyalogosztag egy bizottsága ki fogja vizsgálni, hogy pontosan mi okozta az őrmester halálát, és értesítették a kolozsvári katonai törvényszék mellett működő katonai ügyészséget is. A védelmi tárca szóvivője annyit közölt, hogy egyelőre annyi információval rendelkezik, hogy az áldozat egy tank leemelésénél segédkezett, miközben áramütés érte; feltehetőleg a tank hozzáért a magasfeszültségi huzalokhoz. Az őrmestert a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szentegyházi ...
A fehér sport hírei: Cincinnati és ...
Ingyenes vizsgálatokat végez a városi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ