Életem, a zongora – Nina Panieva-Sebesi emlékest a zeneakadémián
Vissza

Életem, a zongora – Nina Panieva-Sebesi emlékest a zeneakadémián

Nina Panieva-Sebesi tanárnő emléke előtt tisztelegnek a Gheorghe Dima Zeneakadémia Stúdiótermében december 7-én, csütörtökön 19 órától.

Az Életem, a zongora című emlékrendezvényen vetítik a Kolozsvári Televízió Nina Panieva-Sebesiről készített portréfilmjét, majd egykori tanítványai adnak hangversenyt.

Nina Panieva-Sebesi olyan mesterek tanítványa volt, mint E. Gurevici vagy A. L. Ioheles, különösen pedig a moszkvai P. I. Csajkovszkij Konzervatórium legendás tanárának Heinrich G. Neuhaus osztályában végzett. Nina Panieva 25 éven keresztül odaadással és szerénységgel vezette osztályát, tudatossággal és igényességgel adta tovább a zongoraművészet és zongoratudomány mindazon értékeit, amelyeket ő maga is összegyűjtött.

A rendezvényt a Gheorghe Dima Zeneakadémia szervezi, a felsőoktatási intézmény INTERART Kutatási és Művészeti Alkotói Központjának és a Romániai Örmények Egyesülete kolozsvári szervezetének közreműködésével. A rendezvény fővédnöke Hamlet Gasparian, Örményország romániai nagykövete.


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Catherine Deneuve 75 éves
Donald Trump: a kongresszus is részt ...
A Sagrada Familia 136 évvel az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ