Ehető parfümöt fejlesztett ki egy Fehér megyei főszakács
Vissza

Ehető parfümöt fejlesztett ki egy Fehér megyei főszakács

Ehető parfümöt talált fel egy séf Fehér megyében, amelyet édességekre és bőrre egyaránt lehet használni. Az esszencia országos szinten egyedülálló, jelenleg Szászsebes egyik éttermének vendégei tesztelik.

A Vert de Toma fantázianevű parfümöt Cosmin Ioan Toma séf fejlesztette ki, összetevői között szerepel a levendula, az édeskömény és a vadmenta. A parfümöt tízmilliliteres üvegcsékben tartja.

A Vert de Toma férfiaknak, nőknek, illetve desszerteknek való ehető parfüm. Ebben a romániai szinten egyedülálló parfümben az a különleges, hogy testre is lehet használni, de akár after-shave-nek is. A zöld színű parfümnek levendula-, édeskömény- és egy kis vadmenta-illata van” – mondta el Cosmin Toma séf.

Cosmin Toma érthető okokból nem árulta el a pontos összetevőket és az elkészítés módját.

„Azt elmondhatom, mit tartalmaz, de a pontos receptet nem adhatom meg. Hűsítő aromája van, édes ételekhez lehet használni például erdei gyümölcsös kacsmellhez, pulykához, vagy akármilyen édességhez és desszerthez, ha a vendég kedveli a levendula ízt. A testre is fel lehet vinni, mert nem hagy foltot. Egy üveget a szobában is ott hagytam nyitva, és nagyon kellemes illatot árasztott” – tette hozzá a séf.

Az egyedülálló ehető parfüm 2018-tól kerül a piacra, megalkotója szerint nem csillagászati áron.

„A szászsebesi étterem vendégei, ahol dolgozom, már tesztelték a parfümöt, és elmondhatom, hogy sikere volt. Én például magamra és az ételekre is használom” – mondta még el Cosmin Toma. A Vert de Tomát a 2017. május 11–14. között megrendezésre kerülő Alba Carolina FOOD FEST keretében mutatják majd be a nagyközönségnek.

A 40 éves Cosmin Ioan Toma 18 éves kora óta dolgozik szakácsként, helyi szinten már jól ismerik érdekes, újító receptjei révén. Ősszel egy három méter magas és négy méter széles szakácskönyvet is kiadott, amelyben olyan szokatlan receptek szerepelnek, mint például a savanyított rózsa, a piramis alakú pacalleves, a sertésbélben felszolgált vaníliás desszert, a virágcserép vagy a fordított töltött káposzta.

Toma számos erdélyi étteremnek dolgozik konzultánsként, több versenyen és kiállításon is részt vett már, szabadidejében pedig amatőr szakácsoknak tart képzéseket.

EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis: Dragneának el kell tűnnie a ...
Vb-2018: Drámai mérkőzésen nyert a ...
Eckstein-Kovács Péter kilép az RMDSZ-ből

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ