Ehető parfüm egy Fehér megyei főszakácstól
Vissza

Ehető parfüm egy Fehér megyei főszakácstól

Ehető parfümöt talált fel egy Fehér megyei séf, amelyet édességekre és bőrre egyaránt lehet használni. Országos szinten egyedülálló az esszencia, jelenleg Szászsebes egyik éttermének vendégei tesztelik. A Vert de Toma fantázianevű parfümöt Cosmin Ioan Toma séf fejlesztette ki, összetevői között szerepel a levendula, az édeskömény és a vadmenta.

A parfümöt tízmilliliteres üvegcsékben tárolja. A Vert de Tomat férfiak, nők, illetve cukrászok is használhatják. – Az egyedülálló parfüm különlegessége, hogy testillatosításra és borotválkozás utáni arcvízként is használható. A zöld színű parfümnek levendula-, édeskömény- és egy kis vadmenta-illata van – árulta el Cosmin Toma séf az általa kifejlesztett termékről. A szakács érthető okokból nem árulta el a pontos összetevőket és az elkészítés módját.

– Az összetevőkről beszélhetek, de a pontos receptet nem árulhatom el. Hűsítő aromája van, édes ételekhez lehet használni például erdei gyümölcsös kacsamellhez, pulykához, vagy bármilyen édességhez és desszerthez, amennyiben a vendég kedveli a levendulaízt. Testre permetezhető, és foltot sem hagy. Egy üveget a szobában is nyitva hagytam, és nagyon kellemes illatot kölöcsönzött a helyiségnek – mesélte a séf.

Az egyedülálló ehető parfümöt 2018-ban dobják piacra, megalkotója szerint nem csillagászati áron. 

– A szászsebesi étterem vendégei, ahol dolgozom, már tesztelték a parfümöt, és elmondhatom, hogy sikere volt. Én például magamra és ételekre permetezve is használom – fogalmazott Toma. A Vert de Tomát a 2017. május 11. és 14. között esedékes Alba Carolina Food Fest keretében mutatják be a nagyközönségnek.

A 40 éves Cosmin Ioan Toma 18 éves kora óta dolgozik szakácsként, helyi szinten már jól ismerik érdekes, újító receptjei révén. Ősszel egy három méter magas és négy méter széles szakácskönyvet is kiadott, amelyben olyan szokatlan receptek szerepelnek, mint például a savanyított rózsa, a piramis alakú pacalleves, a sertésbélben felszolgált vaníliás desszert, a virágcserép vagy a fordított töltött káposzta.

Toma számos erdélyi étteremtulajdonossal dolgozik együtt tanácsadóként, több versenyen és kiállításon is részt vett már, szabadidejében pedig amatőr szakácsoknak tart képzéseket.

(Borítókép: Mediafax)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis bejelentette, hogy ismét indul ...
Idegek játéka
Kolozsvári Pride – Andreas ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ