Együttes ülés az új Orban-kormány beiktatásának ütemtervéről
Vissza

Együttes ülés az új Orban-kormány beiktatásának ütemtervéről

Kedden együttes ülést tart a képviselőház és a szenátus házbizottsága, hogy döntsön az új Orban-kormány beiktatásának ütemtervéről – közölték ma.

A két házbizottság összevont ülése a tervek szerint február 12-én 14 órakor kezdődik a képviselőházban.

Az új Orban-kormány névsorát és a kiigazított kormányprogramot tegnap nyújtotta be a parlamentbe a Nemzeti Liberális Párt (PNL). Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök. A PNL elnöke úgy nyilatkozott, a párt végrehajtó bizottsága egyöntetűen megszavazta az új kormánynévsort, mint ahogyan a frissített kormányprogramot is. Mint mondta, elégedett a november óta működő kormány tagjainak munkájával, így az új kormánynévsor megegyezik az előző kabinet összetételével, amelyet a múlt héten bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott a parlament.

A parlamenti szabályzat szerint a házbizottságoknak ki kell jelölniük a két ház együttes ülésének időpontját, amelyen szavaznak a kormány beiktatásáról. Erre a kormánynévsor benyújtásától számított 15 napon belül kell sort keríteni. Ezt megelőzően valamennyi miniszterjelöltet meghallgatják az összevont szakbizottságokban. A kormány beiktatásához a képviselők és szenátorok többségének a támogatására van szükség.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Intenzív osztályon a brit kormányfő, a ...
Tíz újszülöttnél mutatták ki a ...
Idén már biztosan nem lesznek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ