Együtt várták a Mikulást az ANYÓ rendezvényén
Vissza

Együtt várták a Mikulást az ANYÓ rendezvényén

Az Argumentum Nostrum Egye­sület idén is sikeresen megszervezte Mikulásváró rendezvényét a Szentegyház utca 4. szám alatti Márton Áron Teremben december 5-én, amelyre közel 300 kisgyermek látogatott el szüleivel együtt. Ünnepi tematikájú kézimunka foglalkozásokon vehettek részt a családosok, készíthettek Mikulást papírból, pamutból, pálcikából, de a rénszarvas sem hiányozhatott, fejdísz és karácsonyfadísz készült ezzel a mintával. Ajándékos csizmácskák, vicces manófigurák kerültek ki a szorgos kezecskék alól. A foglalkozásokat 20 óvónő vezette, akik közül néhányat az ANYÓ nyári óvodájából is ismerhetnek a gyermekek.

A társszervező Puck Bábszínház tagjai Paprikajancsi kalandjai című előadásukat mutatták be. Míg a gyermekeket lekötötte az előadás, a felnőtteknek lehetőségük volt forralt bor, meleg tea és pogácsa mellett beszélgetni. A bábelőadást Kingrica zenés játszóháza követte, amelybe a gyermekek vidám énekszóval kapcsolódtak be, és számos hívogató mondókával várták szívrepesve a Mikulást. Nem késlekedett ő sem, hamarosan kopogtatott krampuszai társaságában, hátán hatalmas puttonyt cipelt a gyermekek nagy örömére. A kisebbek énekeltek és szavaltak a Mikulásnak, mielőtt ajándékaikat átvették volna.

A rendezvény keretében a leukémiás Gizinek is gyűjtöttek, hogy a közkedvelt volt tanítónő gyógyulását elősegítő műtétre mihamarabb összegyűljön a szükséges pénzösszeg.

„Örülünk, hogy idén is ilyen szép számban eljöttek az ANYÓ Mikulásváró rendezvényére, amellyel a kolozsvári magyar gyermekeknek akartunk felejthetetlen ünnepvárást biztosítani. Úgy tűnik, az ANYÓ rendezvényei által sikerül közösséget formálni, gyermekeink nemcsak nyáron, hanem télen is jókedvvel látogatják családi programjainkat” – mondta Fekete Emőke, a rendezvény szervezője, az Argumentum Nostrum Egyesület elnöke.
Szeretettel várják a kisgyermekes családokat december 16-án is, a Hangoljunk karácsonyra rendezvényükre, amelyen karácsonyi díszeket készíthetnek kicsik és a nagyok, és a Karaván együttes Ölts magadra ünneplőt karácsonyi koncertjét is meghallgathatják. A rendezvény szintén 16 órától kezdődik a Szentegyház/Iuliu Maniu utca 4. szám alatti Márton Áron Teremben. A belépés ingyenes.EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tavaszi szél vizet áraszt – ...
Üzent az ENSZ az anyanyelv nemzetközi ...
Dél-tiroli és székely együttműködés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • Szülő numeró 3
  • VIDEÓ – Tűz pusztított egy ...
  • Testnek-léleknek kényeztetés: wellness ...