Egyre környezetbarátabb az Electric Castle
Vissza

Egyre környezetbarátabb az Electric Castle

Az első 100%-osan zöld színpad, a szívószálak fesztiválról való kitiltása és az ingyenes belépés a biciklivel érkezőknek csak néhány azon kezdeményezések közül, amelyekkel a bonchidai Electric Castle fesztivál a környezettudatosságot támogatja.

A hatodik kiadásához érkezett fesztivál továbbra is lelkes támogatója marad a környezettudatos kezdeményezéseknek, így idén is arra bátorítja a július 18-án Bonchidára érkező több ezer résztvevőt, hogy csökkentse minimálisra környezetromboló tevékenységét. De hasonlóan gondolkodnak a szervezők is, akik minél környezetbarátabb fesztivál létrehozásán dolgoznak. Elsőként a romániai zenei fesztiválok közül, felállítanak egy 100%-ban megújuló energiaforrással működtetett színpadot. Az EcoStaget Franciaországból importálják, működtetni pedig napelemekből nyert árammal és kinetikus energiával fogják. A kinetikus energiát pedig a fesztiválozók termelik, két biciklin pedálozva.

Az EC negyedik alkalommal biztosít ingyen belépőt azoknak, akik több mint 250 km-t kerékpároznak Bonchidáig. Az érdeklődő bringázók a https://bit.ly/2l6VVex weboldalon, június 20-ig jelentkezve válhatnak a fesztivál Zöld Nagyköveteivé.

Továbbra is kitartanak a hulladékmentesség mellett: tavaly korlátozták a műanyag pohárban értékesíthető italok számát, idén pedig száműzik a műanyag szívószálakat a fesztivál területéről.

A 6. Electric Castle fesztivál július 18-23. között zajlik, a rendezvényről további információk a www.electriccastle.ro weboldalon érhetők el.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ