Egyelőre megúszta Laura Codruța Kövesi
Vissza

Egyelőre megúszta Laura Codruța Kövesi

Június 27-re halasztotta a döntést a Laura Codruța Kövesi elleni fegyelmi eljárásban a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészekkel foglalkozó részlege. Kövesi ellen azért folyik vizsgálat, mert nem volt hajlandó megjelenni a parlament vizsgálóbizottsága előtt.

Az Igazságügyi Felügyelet áprilisban indította a fegyelmi eljárást Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze ellen, mivel utóbbi nem volt hajlandó megjelenni a parlament különleges vizsgálóbizottsága előtt. Az eljárás nyomán íródott jelentést átküldték a CSM ügyészekkel foglalkozó részlegének.

Az akkori indoklás szerint Kövesi ellen olyan megnyilvánulások miatt indult eljárás, amelyek „sértik a szakmai becsületet és az igazságszolgáltatás presztízsét”. A DNA főügyészét azért idézték be a parlamenti bizottság elé, mert a 2009-es elnökválasztás megszervezésével kapcsolatos vonatkozásokat szerették volna tisztázni. Kövesi állítólag egy 2017. novemberi alkotmánybírósági döntést szegett meg, amikor nem volt hajlandó elmenni meghallgatásra az ügyet vizsgáló parlamenti bizottságnak a meghívására, és nem bocsátotta a vizsgálóbizottság rendelkezésére a kért dokumentumokat.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
Felszólítják a kormányt a liberálisok, ...
Tăriceanuék visszatérnének az RMDSZ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ