Egy Szilágy megyei nő 15 000 lejért akarta eladni újszülöttjét
Vissza

Egy Szilágy megyei nő 15 000 lejért akarta eladni újszülöttjét

Egy Szilágy megyei nő 15 ezer lejért akarta eladni újszülöttjét – az összeget egy 54 éves Kolozs megyei férfi ajánlotta fel. Mindkettőjük ellen eljárás indult.

A Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) tájékoztatása szerint a 20 éves nő 2019 júliusában adott életét gyerekének a bánffyhunyadi városi kórházban. Ott megkereste egy 54 éves Kolozs megyei férfi, aki felajánlotta, hogy megveszi a babát.

A férfi 15 ezer lejt ajánlott, amit két részletben akart kifizetni, 1000 eurót a születési anyakönyv kiállításakor, a visszamaradó összeget pedig, amikor a gyerek betölti az egy évet.

A törvényesség látszatát úgy próbálták megoldani, hogy hamisan a férfit akarták bejelenteni a gyerek apjaként, és így látszólag törvényesen vihette volna haza.

A két fél elment a bánffyhunyadi városháza anyakönyvi hivatalába, és saját felelősségre nyilatkozatot tettek, miszerint a férfi a gyerek apja. Amikor azonban megkapták a születési anyakönyvi kivonatot, a férfi csak 2100 lejt fizetett a nőnek.

A rendőrök pénteken a férfi és a nő 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését fogják kérni a Szilágy megyei törvényszéktől.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ