Egy nap alatt közel 130 esethez riasztották a hegyimentőket
Vissza

Egy nap alatt közel 130 esethez riasztották a hegyimentőket

Országszerte az elmúlt 24 órában közel 130 esethez riasztották a hegyimentőket, derül ki a Salvamont Facebook-oldalán ma közzétett bejegyzésből.
Közölték: az elmúlt egy nap során rendkívül nagy számú esetben volt szükség a beavatkozásukra, és több súlyos balesettel kellett szembenézniük.

„Az elmúlt 24 órában 127 hívás futott be a Salvamont diszpécser szolgálatához, illetve az 112-es segélyhívó számra, amelyeken keresztül a hegyimentő csapatok sürgős beavatkozását kérték” - derül ki a bejegyzésből.

A hegyimentők 88 súlyosan sérült személynek nyújtottak elsősegélyt szombaton, és levitték őket a hegyről, ahonnan mentővel, rohammentőkocsival vagy a Salvamont járművén kórházba szállították őket. A többi esetben könnyebb sérülés történt, így az elsősegélynyújtást követően a hozzátartozókra lehetett bízni a szállítást. Huszonkilenc olyan hívást is regisztráltak, amelyen keresztül az emberek tájékoztatást vagy tanácsot kértek a hegyvidéki körülményeket illetően.

A legtöbb esethez - 18-hoz - a brassói hegyimentőket riasztották, a sztrázsai és a szinajai szolgálatot pedig egyenként 13-hoz.

A nagy számú baleset nem érte meglepetésszerűen a hegyimentőket, mivel számítottak rá, hogy nagyon sokan lesznek a hegyekben a hosszú hétvégén, és gondoskodtak róla, hogy elegendő számú emberük legyen szolgálatban, és minden esetet sikerült optimális idő alatt ellátni. Vasárnap szintén több mint 450 hegyimentő lát el szolgálatot a turisták által elözönlött hegyvidékeken, a téli sportkra alkalmas pályákon és a Salvamont mentőpontjainál.

Ha valaki bajba jut a hegyvidéken, az 112-es sürgősségi számon, a 0372126668 vagy a 0SALVAMONT számokon, illetve a SALVAMONT mobil alkalmazáson kérhet segítséget.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ