Egy hete tiltakoznak a nagyenyedi vagongyár alkalmazottai. Mióta nem kaptak fizetést?
Vissza

Egy hete tiltakoznak a nagyenyedi vagongyár alkalmazottai. Mióta nem kaptak fizetést?

Egy hete elutasítják a munkát a nagyenyedi vagongyár alkalmazottai; elégedetlenségük oka, hogy két hónapja nem kaptak fizetést. A vasúti kocsikat javító és karbantartó vállalatnál így jelen pillanatban csupán az adminisztratív személyzet dolgozik.

Gheorghe Lupean, a vagongyári szakszervezet vezetője ma elmondta, hatvan alkalmazott szakította meg a munkát, mivel nem kaptak pénzt.

„Megerősíthetem, hogy az emberek abbahagyták a munkát, mivel ameddig létezik kollektív munkaszerződés, nem tarthatunk sztrájkot. 2018-ig érvényes kollektív munkaszerződésünk van, és az adott körülmények között csak részt tudok venni a vezetőséggel folytatott tárgyalásokban. A pénzosztásnál az alkalmazottak az elsők, mi az utolsó helyen vagyunk. Ígéretünk van arra, hogy az elmaradt bérek egy részét kifizetik péntekig. Kéthavi elmaradásról van szó” – részletezte a szakszervezeti vezető.

A nagyenyedi vagongyár alkalmazottai a múlt hét elején szüntették be a munkát, a keddi immár a hetedik nap, amikor nem dolgoznak. Jelen pillanatban csak az adminisztratív személyzet dolgozik.

Az üzemnek mintegy száz alkalmazottja van. Vagonokat javítanak és alkatrészeket gyártanak azokhoz.


GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

In memoriam Práda Jánky Ilona (1933 ...
Török választások - Erdogan győzelmét ...
Szavakon az emlékezet*

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ