Egészségügyi miniszter: a papok és a családtagok beléphetnek az intenzív osztályon ápoltakhoz
Vissza

Egészségügyi miniszter: a papok és a családtagok beléphetnek az intenzív osztályon ápoltakhoz

Lehetővé teszik a papok és családtagok számára, hogy a szabályok szigorú betartásával meglátogathassák a koronavírus-fertőzésben szenvedő, intenzív osztályon ápolt betegeket – közölte ma Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

A tárcavezető a felekezetek képviselőivel való értekezletét követően jelentette be, hogy módosítják a megfelelő miniszteri rendeletet, miszerint a lelkipásztoroknak és családtagoknak lehetőségük legyen bejutni a Covid-kórházakban fekvő páciensekhez.

A módosított rendeletet legkésőbb pénteken írja majd alá az egészségügyi miniszter.

Mint kiemelte, tekintettel vannak a felekezetek kéréseire, és nagyon szigorú szabályok betartása mellett a látogatásra vonatkozó tiltást feloldják. Mindemellett a módosított rendelet – a megfelelő óvintézkedések betartásával – lehetővé teszi majd, hogy a hozzátartozók búcsút vehessenek a kórházakban elhunyt szeretteiktől, és ellenőrizhetik, hogy az elhunytnak megfelelő-e az öltözéke. A koporsót lezárva viszik a temetkezőhelyre – részletezte a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy miért tartottak egy hónapig a tárgyalások arra vonatkozóan, hogy a Covid-19-ben elhunytakat ruha nélkül temetik el, Vlad Voiculescu azt válaszolta: csak néhány napja értesült erről.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...
Miniszterelnök: napi 115 ezer személyt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ