Eckstein-Kovács Péter kilép az RMDSZ-ből
Vissza

Eckstein-Kovács Péter kilép az RMDSZ-ből

Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ volt szenátora, volt elnöki tanácsos a szombat esti kolozsvári tüntetésen bejelentette, hogy 28 év után kilép az RMDSZ-ből. Ma este több mint 300-an tüntettek a város főterén Liviu Dragnea és a kormány lemondását követelve. A tiltakozók PSD-ellenes, és Johannist támogató jelszavakat skandáltak.

- Sok mindenben nem értek egyet az RMDSZ-szel, az utolsó csepp a pohárban a szövetségnek az igazságügyi törvényekkel kapcsolatos álláspontja volt. Elég csak egy dolgot említenem, a Büntetőeljárási Törvénykönyv módosítását, amelyet az RMDSZ segítségével fogadott el a parlament. Számomra a Szociáldemokrata Párttal (PSD) való szövetkezés is elfogadhatatlan – idézi az Agerpres Eckstein-Kovács Pétert.

A volt szenátor bejelentését kommentáló Kelemen Hunor szövetségi elnök a Mediafaxnak úgy nyilatkozott: Eckstein-Kovács Péter az utóbbi időben már nem vett tevékenyen részt az erdélyi magyar közösség jogainak védelméért folytatott küzdelemben.Kelemen Hunor kifejtette: az RMDSZ sajnál minden kilépést a szövetség soraiból, ugyanakkor sok sikert kívánt Eckstein-Kovács Péternek a továbbiakban. „Elveink és törekvéseink eddig sem, és ezután sem fognak változni”, hangsúlyozta.  

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ