Dzsungel könyve augusztusban!
Vissza

Dzsungel könyve augusztusban!

Augusztus 17-én 19 órától adja elő A dzsungel könyve című musicalt az Apáczai-líceum vegyeskara a Kolozsvári Magyar Opera színpadán. Helyfoglalás az apaczaimeghivo@gmail.com címen lehetséges. Az előadást 6 éven aluliaknak nem ajánlják.

A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai nem először vágják nagy fába fejszéjüket. Immár hagyománynak számít, hogy az iskola vegyeskara a tanév végére nagyszínpadi musicallel jelentkezik a Kolozsvári Magyar Operában – olvashatjuk az esemény közösségi oldalán. Az idén a jól ismert A dzsungel könyve című produkciót mutatták be – újszerű értelmezésben.

Mi történik, ha az ismert történetet kiemeljük dzsungel-környezetéből, és áthelyezzük egy iskola falai közé? Vajon a jók és rosszak harca, az idegenség kérdésköre, a befogadás problémája nem lelhető fel egy suliban is? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresi a választ az a majd 50 diák, akik – leginkább magukat alakítva – színpadra lépnek, hogy profi színészeket is leköröző módon adják elő történetüket.

A dzsungel könyve a magyar musicaljátszás egyik alapműve. Generációk nőttek fel rajta, így sokaknak ismerősen csengenek a Pofonofonhoz, a Monkey Funkeyhoz, a Szavakat keresekhez hasonló dallamok. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas és élvezhető produkció ez, mely megtekintésével bárki rájöhet: a dzsungel mindannyiunk számára ismerős – amennyiben voltunk már új diákok egy iskolában, új emberek egy idegennek tűnő közösségben.

(Borítókép: Újszerű értelmezésben a magyar musicaljátszás egyik alapműve)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csökkenthetné a vírus terjedését ...
Online programajánló – ...
Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ