Drogfogyasztó gépkocsivezető az autópályán
Vissza

Drogfogyasztó gépkocsivezető az autópályán

Az augusztus 6–12. között szervezett ellenőrzésen százegy autóvezető lépte át több mint 50 km/órával az autópályákon megengedett sebességhatárt, tizennégy esetben 200 km/órát meghaladó sebességgel száguldoztak a sofőrök. Hárman alkoholt, egy személy pedig kábítószert fogyasztott, egy férfi pedig haszongépjárművet lopott, jogosítvány nélkül vezetett.

A sebességrekordot augusztus 12-én állította fel egy férfi az A3-as Bukarest és Brassó közötti szakaszán, 217 kilométeres óránkénti sebességgel száguldozott. 1305 lejes bírságot kapott, és 90 napra felfüggesztették a jogosítványát.

Minden gyorshajtót 1305 és 2900 lej közötti összegre bírságoltak, emellett nekik is három hónapra felfüggesztették a gépjárművezetői engedélyüket.

Augusztus 12-én éjjel 2 óra 43 perckor állítottak le a forgalomban a rendőrök egy férfit, akinek egyetlen kategóriára vonatkozó jogosítványa sem volt, illetve 1,13 mg/l alkaholszinttel vezetett az A2-esen, Bukaresti irányába. Mint kiderült, a haszongépjárművet Konstancán lopta egy cég garázsából. Bűnvádi eljárás indult ellene.

Szintén bírságot kapott az a másik két személy, akit ittas vezetésen kaptak a közlekedésrendészek.

Az A1-esen, Bukarest és Râmnicu Vâlcea között egy 29 éves autóvezetőt állítottak meg, aki kannabiszt fogyasztott, ellene is bűnvádi eljárás indult.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ