Drámapedagógiai csoportfoglalkozást indít a Puck Bábszínház
Vissza

Drámapedagógiai csoportfoglalkozást indít a Puck Bábszínház

Drámapedagógia csoportfoglalkozással egészíti ki a kolozsvári Puck Bábszínház a programkínálatát, a havonta egyszer megrendezett Mi a manó? című kör célja, hogy a bábszínház gyermekközönségéből (ön)tudatosabb nézőket, színház- és művészetkedvelő embereket neveljen – áll a bábszínház közleményében. A foglalkozást első alkalommal október 21-én, szombaton délelőtt 10 órától tartják, Szegény Dzsoni és Árnika történetére készítik fel a játszani szerető gyerekeket.

A foglalkozás során a gyerekek játékokkal készülnek rá az előadásra, majd annak megtekintése után tömören visszajeleznek az előadás és a Mi a manó? kör élményeire is. A drámapedagógiai játékok a gyerekek személyiségére és véleményére is tekintettel vannak, ezekből építkeznek.

„Hogyan lehet egy rablóvezérből futballkapitány? Mi téríti észhez a sértődékeny embert? Hogyan lehetséges, hogy a boszorkányból egy kedves dada legyen?”, kérdésekre keresik a választ a gyerekek az első foglalkozás során. A kör az előadásban megjelenő embertípusokkal foglalkozik és azzal, hogy mi az igazi segítség, mi szükséges ahhoz, hogy egy bajba jutott személyen valóban segítsünk.

A Mi a manó? kör során 10 és 11 óra között felkészítik a gyerekeket az előadásra a Puck Bábszínház stúdiótermében, majd 11 és 12 óra között a bábszínházban a résztvevők megtekintik az előadást is, ezt követően, 12 és 12:15 óra között zárják a képzést, szintén a stúdióteremben.

A csoportfoglalkozáson 10, legtöbb 12 gyerek vehet részt, a foglalkozásra előzetes jelentkezés szükséges. Jelentkezni Sipos Krisztina közönségszervezőnél lehet, 0731-837693 telefonszámon vagy a kolozsvaribabszinhaz@gmail.com e-mail címen, határidő: október 19., csütörtök, 16 óra. A szervezők azokat a gyerekeket várják, akik egy órára el tudnak válni szüleiktől, nagyszüleiktől. A foglalkozás 5 éven felülieknek ajánlott, felső korhatár a Szegény Dzsoni és Árnika című előadásnál 10 év. A csoportot Kocsis Tünde drámapedagógus, rendező vezeti.

Részvételi díj 17 lej gyermekenként, amely ár tartalmazza a Szegény Dzsoni és Árnika című előadásra való belépést, illetve a Mi a manó? körön való részvételt is.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
Svájc, ahol a vonat asztalán nem borul ...
Segítsünk Gál Antóniának!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ