Dragnea: Viorica Dăncilă nagyon jól teljesített Brüsszelben
Vissza

Dragnea: Viorica Dăncilă nagyon jól teljesített Brüsszelben

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ma a parlamentben azt mondta, Viorica Dăncilă „nagyon jól teljesített Brüsszelben”, és mindenki, akivel találkozott, megértette, hogy Romániában „más az igazság”, mint amit az EP-nek küldött „hazug anyagok állítanak”.

„A miniszterelnök asszony nagyon jól teljesített Brüsszelben. Szerencsére én tudtam, hogy mi történik ott, a szociáldemokrata frakció ülésén is. Nagyon komoly tárgyalásaim voltak mindenkivel, akivel találkozott, és szerintem a többségük mégiscsak megértette, hogy Romániában más az igazság, mint amit az utóbbi időben folyamatosan az Európai Parlamentnek küldött hazug és manipulatív anyagok állítanak” – mondta Liviu Dragnea.

Cătălin Ivan európai parlamenti képviselő szerdán saját Facebook-oldalán azt írta, Viorica Dăncilă miniszterelnök az EP szocialista frakciójának vitáján úgy fogalmazott, az augusztus 10-i tüntetéseken „a csendőrnőt brutálisan megverték a protestánsok”.

„Épp most tudtam meg Viorica Dăncilától a szociáldemokrata frakció plénumában, hogy a csendőrnőt brutálisan megverték a protestánsok” – írta az EP-képviselő. Hozzátette: reméli, a tolmácsok megértették, hogy a kormányfő tüntetőket (protestálókat, románul „protestatari”) akart mondani. „Nehogy vallási konfliktus legyen a dologból” – fűzte hozzá.

Viorica Dăncilă szerdán Brüsszelben vett részt az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) elnevezésű képviselőcsoportjának ülésén, ahol az augusztus 10-i bukaresti tüntetésekről, illetve a romániai igazságügyi reformról tájékoztatta a tagokat.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője azt mondta, „nagyon aggódik” a romániai helyzet miatt, azt látja, hogy a kormány visszalépést tesz a korrupcióellenes küzdelemben, és arra kérte Viorica Dăncilă miniszterelnököt, hogy adjon magyarázatot az Európai Parlamentben.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Köröstárkányon az 1919-es román ...
A Kreml nem nevezi meg a ...
Polgár Zsuzsa ötvenéves

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ