Dragnea „véletlenül” szavazta meg az egyszerű indítványt
Vissza

Dragnea „véletlenül” szavazta meg az egyszerű indítványt

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ma úgy nyilatkozott, „véletlenül” szavazta meg a Florian Bodog egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Azt állítja, a tárcavezető nem szerepel a visszahívandók listáján.

„Bichineţ úr felszólalása után nem voltam figyelmes, és igennel szavaztam. Elnézést kérek. Véletlen volt” – mondta a képviselőház elnöke.

Arra a kérdésre, hogy Bodog visszahívását is terveznék az egészségügyi tárca éléről, nemmel válaszolt. Amikor pedig arról faggatták, hogy elkészült-e a visszahívandók listája azt mondta, „még hozzá sem fogtunk”.

Mihai Tudose kormányfő Liviu Dragnea párt- és képviselőházi elnökhöz érkezett szerda reggel a parlamentbe, körülbelül félórányit egyeztettek, majd Dragnea és Tudose együtt ment be a képviselőház ülésére, ahol szavaztak a Florian Bodog egészségügyi miniszter ellen az ellenzék által beterjesztett egyszerű indítványról.

Tudose és Dragnea együtt is hagyta el az üléstermet.

A képviselőház különben 149 ellenszavazattal és 94 támogató vokssal elutasította A PSD súlyosan káros az egészségre című egyszerű indítványt. Az RMDSZ nevében Vass Levente képviselő bejelentette, a szövetség tartózkodni fog, és nem támogatja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által benyújtott indítvány.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tüntetéseket szervez a Magyar Szülők ...
Kormányfőtitkár lett a korrupcióval ...
Kijelölt túraútvonalat adtak át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ