Dragnea példamutatóan viselkedett a börtönben
Vissza

Dragnea példamutatóan viselkedett a börtönben

Szabadságvesztésének letöltése alatt Liviu Dragnea példásan viselkedett, tisztelettudóan, civilizáltan viszonyult a börtön személyzetéhez és nem voltak konfliktusai a többi elítélttel - derült ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökét feltételesen szabadlábra helyező, július 15-i ítélet indoklásából.

A giurgiui törvényszék kéttagú ítélőtestületének bírái, Adriana Pencea és Oiţa Ghiţă szerint a szabadlábra helyezés szempontjából nem mérvadóak Liviu Dragneának azok a korábbi nyilatkozatai, miszerint ő igazságtalanul elítélt politikai fogoly. Az indoklás szerint a bírák értékelték az elítéltnek azt a védőbeszédében, az utolsó szó jogán elhangzó kijelentését, hogy 'méltósággal és tisztességgel töltötte le büntetését'.

Adriana Pencea és Oiţa Ghiţă magyarázata szerint egy elítélt feltételes szabadlábra helyezésének mérlegelésekor nem kell figyelembe venni az illető által elkövetett bűncselekmény súlyosságát, mert „ez elbátortalanítaná az elítéltet”.

Liviu Dragneát 2019. május 27-én ítélték három és fél év börtönbüntetésre a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás